IFA 2015: Novinky z největší evropské výstavy na vlastní oči
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek IFA 2015: Novinky z největší evropské výstavy na vlastní oči

IFA 2015: Novinky z největší evropské výstavy na vlastní oči | Kapitola 9

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

14. 9. 2015 09:00 8

Seznam kapitol

1. IFA: Největší evropský veletrh spotřební elektroniky 2. Intel: Procesory Core 6. generace, RealSense 3. Acer: Herní projektor, skládané mini PC, tablety a mobily 4. Asus: Další ZenFony, první notebook s vodním chlazením a VivoStick PC 5. Sony: Xperia Z5, Z5 Compact, Z5 Premium a vlažná tiskovka
6. Lenovo: Herní sestavy, Vibe P1 a S1 a nová generace Moto 360 7. Samsung: Kruhové hodinky Gear S2 s otočným kroužkem 8. Alcatel OneTouch: Outdoorový telefon, hodinky a 17palcový tablet za 20 tisíc 9. Synology: Příchod 4K a ústup od Intelu k procesorům ARM 10. Co mě zaujalo na stáncích

Před pár dny skončil největší evropský veletrh spotřební elektroniky IFA. Pokud jste neměli možnost jej navštívit, nabízíme vám aspoň zprostředkovaně to nejzajímavější od velkých výrobců – notebook s vodním chlazením od Asusu, nové kruhové hodinky Samsungu Gear S2, modulární miniPC od Aceru, 3D kamery Intelu a spoustu jiných věcí.

Reklama

Synology na svém stánku moc produktových novinek neukázalo. V podstatě jen nové modely DS216play a DS416. První jmenovaný je dvoudiskový multimediální NAS, který nově zvládá streamování videa ve 4K rozlišení. Jeho cena se oproti předchozímu modelu, DS214play, sníží, ale přijde o jedno USB 3.0 a čtečku karet.

Druhý je čtyřdiskový NAS DS416, který má nově rozhraní SATA 6 Gb/s, což ocení hlavně ti, kteří v něm plánují zabydlet i nějaké to SSD.

IFA 2015: Novinky z největší evropské výstavy na vlastní oči
i Zdroj: PCTuning.cz

V říjnu bude uvolněna i nová verze systému DSM ve verzi 6.0. V Synology si dali za cíl co nejvíc věcí oddělit a vytvořit jen malé, lehké jádro systému. Zbytek se bude formou balíčků instalovat zvlášť. Přibyde také další možnosti virtualizace, například samotného DSM, ve kterém si můžete vždy vyzkoušet novou verzi systém před ostrým nasazením.

Některé modely střední třídy přešly na procesory ARM a většinou se jedná o kousky firmy Annapurna Labs, která nyní patří firmě Amazon a soustředí se na procesory výhradně pro síťová úložiště.

IFA 2015: Novinky z největší evropské výstavy na vlastní oči
i Zdroj: PCTuning.cz

Během následujících 2 měsíců by se měl na trh také konečně dostat dvoupásmový router RT1900ac. Ten se stále ladí a jeho výhodou bude především systém známý z datových úložišť a možnost instalace dodatečných balíčků s aplikacemi. Zatím se ale neví, jaké všechny balíčky zde budou povoleny. Cena by neměla přesáhnout 130 Euro.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama