iiyama ProLite E2710HDS: Dostupná sedmadvacítka
i Zdroj: PCTuning.cz
Monitory Článek iiyama ProLite E2710HDS: Dostupná sedmadvacítka

iiyama ProLite E2710HDS: Dostupná sedmadvacítka | Kapitola 8

Jan Černý

Jan Černý

8. 7. 2010 03:00 12

Seznam kapitol

1. Představení a specifikace 2. Konstrukce, zpracování a ergonomie 3. Pohled na elektroniku 4. Možnosti softwaru a OSD menu 5. Jak testujeme LCD monitory 6. Barevné podání a interpolace obrazu
7. Pozorovací úhly a homogenita podsvícení 8. Jas a jeho vliv na spotřebu 9. Kontrastní poměr a jeho stabilita 10. Rychlost odezvy 11. Hodnocení naměřených výsledků a závěr

24" panelů s Full HD rozlišením je na trhu celá řada a díky výhodné ceně si je může dovolit každý. Co ale dělat v případě, kdy máte slabší zrak nebo chcete sledovat filmy z větší vzdá­lenosti­? Jedním z adeptů ke koupi je 27" pa­nel­ iiyama, který nabízí velký bod 0,31 mm, nízkou spotřebu, USB hub a integrovanou dvojici 2W reproduktorů.

Reklama

Spotřebu v závislosti na jasu měřím s černým /bílým (TN/IPS, PVA) pozadím, simuluji tedy situaci, kdy jsou všechny subpixely plně otevřeny a tím pádem by měl panel mít teoreticky nejvyšší spotřebu. Zkusmo jsem měřil hodnoty několikrát, pro zjištění chyby měření. Naměřené výsledky se od sebe liší maximálně o 5 %. Z toho důvodu měřím postupným zvyšováním jasu od 0 % do 100 % s 10% krokem. Poté, umožňuje-li to monitor, zvýším kontrast na maximum a změřím svítivost. Nakonec vrátím nastavení na 100% jas a původní kontrast a snižuji po 10% krocích až na nulovou hodnotu. Zobrazené hodnoty jsou tedy kromě maximální (v praxi nepoužitelná hodnota) průměr.

iiyama ProLite E2710HDS: Dostupná sedmadvacítka
i Zdroj: PCTuning.cz

Měření spotřeby začalo na krásných 11 wattech. Spotřeba postupně stoupala až těsně nad hranici 45 W. Režimům ECO odpovídá spotřeba 18, 25 a 30 W (tlačítko ECO stisknuto při maximálním jasu).

iiyama ProLite E2710HDS: Dostupná sedmadvacítka
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama