Kingston HyperX SSD – překonává 500 MB/s jako nic!
i Zdroj: PCTuning.cz
Úložná zařízení Článek Kingston HyperX SSD – překonává 500 MB/s jako nic!

Kingston HyperX SSD – překonává 500 MB/s jako nic! | Kapitola 7

Matěj Šimák

Matěj Šimák

30. 8. 2011 03:00 59

Seznam kapitol

1. Úvodní slovo 2. Rychlé čipy SandForce SF-2200 3. Představení Kingston HyperX SSD 4. Testovací metodika a sestava 5. Kingston HyperX 240GB – výsledky testů 6. Testy propustnosti
7. Sekvenční testy 8. Počet operací za sekundu (IOPS) 9. Přístupová doba 10. Bodové hodnocení a syntetické testy 11. Praktické testy s Windows 7 12. Cena, hodnocení, pro a proti

Poprvé ve své krátké historii výroby SSD disků použil Kingston velmi rychlý řadič SandForce. Přidává k němu 25nm MLC NAND paměti od Intelu a jako třešničku na dortu přihazuje pojmenování HyperX známé z exkluzivních operačních pamětí. Podíváme se, jestli si honosný název zaslouží, a rovnou si ukážeme i novou podobu testů SSD.

Reklama

Rychlosti přenosu dat v sekvenčních testech by měly být vůbec ty nejvyšší ze všech. Přenáší se velké soubory v řádech desítek MB. Sekvenční test už je v podstatě i ATTO 8 MB z předchozí strany. U AS SSD Benchmarku se testují soubory o velikosti 16 MB. Rozdíl zde nastává pouze v tom, zda se testují komprimovatelné či nekomprimovatelné soubory. Řadiči Marvell z disků Intel 510 je to jedno, SandForce modelům ne.

Kingston HyperX SSD – překonává 500 MB/s jako nic!
i Zdroj: PCTuning.cz

AS SSD Benchmark testuje nekomprimovatelné soubory, což je vidět na zápisu obou modelů SSD s řadiči SandForce. Komprimovat už totiž uměl i SandForce SF-1222. Zápis těchto dat je tedy velmi tristní – jsou výrazně pod parametry specifikovanými výrobcem. To řadič Marvell problémy nemá a podává výkony, které má.

Kingston HyperX SSD – překonává 500 MB/s jako nic!
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud podáme diskům se SandForce řadičem správná (komprimovatelná) data, je výkon rázem tam, kde má být. O něco nižší výsledky než specifikační rychlosti mohou být ovlivněny například nainstalovaným operačním systémem či testováním na AMD platformě, ovšem ani na jiných serverech se s čistými disky a sestavou Intel nedostaly s rychlostmi v tomto testu o moc výše.

Kingston HyperX SSD – překonává 500 MB/s jako nic!
i Zdroj: PCTuning.cz

Výsledek sekvenčních rychlostí v HD Tune Pro je pro SSD disky vždy nižší, než by měl být. Počítá se průměrná rychlost, jenže tu mají SSD disky na rozdíl od plotnových ve všech částech paměti stejnou.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama