Klasická a mobilní zařízení: Kde dnes končí mobil a začíná počítač?
i Zdroj: Asus
Mobilní zařízení Článek Klasická a mobilní zařízení: Kde dnes končí mobil a začíná počítač?

Klasická a mobilní zařízení: Kde dnes končí mobil a začíná počítač? | Kapitola 2

Michal Rybka

Michal Rybka

13. 8. 2022 14:00 9

Seznam kapitol

1. Víc mobil než PC 2. Android a desktop? Ale jděte. 3. Když hardware nestačil 4. Solidní stroj za cenu mobilu 5. Výkon v menším balení, větší možnosti

S tím, jak neustále roste výkon mobilů a tabletů a jak současně padají ceny ultrabooků, přichází zásadní otázka: Kudy dnes vede hranice mezi tím, co považujeme za PC, a co už je ultramobilní zařízení?

Reklama

Asus vždycky experimentoval se zařízeními s dvojí či trojí funkcí, ať už šlo o konvertibilní tabletonotebook s Tegrou 2 Asus Eee Pad Transformer TF101 (2015) anebo ještě zásadnější a radikálnější Asus PadFone (2012), což byl mobil, který jste vložili do těla tabletu – a byl to tablet. 

Asus PadFone - test zajímavého hybridu telefonu a tabletu
i Zdroj: PCTuning.cz

Asus PadFone - test zajímavého hybridu telefonu a tabletu

Svět mobilních zařízení a především smartphonů a tabletů jde tak rychle kupředu, že jen málokterý výrobce stíhá konkurenci,…

6. 9. 2012 05:00
15

Připojili jste k tomu klávesnici – a byl to netbook. Ve své době to stálo v základu 20 tisíc a bylo to plné kompromisů, které vyplývaly hlavně z toho, že se na to šlo od mobilního OS.

Tuhle zajímavou věc jsem sice na vlastní oči viděl, ale neměl jsem to na test – a ti, kteří to testovali, měli rozporuplné názory. K tomu si přičtěte to, že v základní ceně nebyla klávesnice a teprve ta vám přinesla „netbook s Androidem“, což vždy byl a stále pořád je problematický zážitek. 

Nutno podotknout, že Samsung se v poslední době velmi snaží s jejich DeXem, který přináší desktopový mód pro mobil připojený na monitor, bezdrátovou myš a klávesnici. 

Klasická a mobilní zařízení: Kde dnes končí mobil a začíná počítač?
i Zdroj: PCTuning.cz

A upravuje i mobilní aplikace pro Fold tak, aby smysluplně fungovaly jak v režimu mobilu, tak i v režimu tabletu anebo nově v „ohnutém“ režimu, kdy půl obrazovky simuluje klávesnici a půl obrazovku, takže to je svého druhu takový netbook.

Samsung Galaxy Fold
i Zdroj: PCTuning.cz
Samsung Galaxy Fold
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama