Komiksová The Darkness II — nenáročný originál
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Komiksová The Darkness II — nenáročný originál

Komiksová The Darkness II — nenáročný originál | Kapitola 10

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

14. 2. 2012 03:00 13

Seznam kapitol

1. Evolution engine v komiksové podobě 2. Nároky hry, testovací sestava, metodika 3. Výsledky GK s vestavěným vyhlazováním 4. Výsledky GK s MLAA vyhlazováním 5. Vliv procesoru na hru
6. Vliv nastavení na hru I 7. Vliv nastavení na hru II 8. Galerie in game screenshotů 9. Výběr recenzí herních magazínů 10. Závěr

Počátek roku nikdy nepatří k obdobím, kdy by vycházely nejočekávanější tituly. V únoru se už trh začal pomalu hýbat a dorazily první očekávané novinky. Patří sem například i druhý díl temné střílečky The Darkness. V recenzích sbírá vysoká hodnocení a zajímavá je i technická stránka: hra je totiž zpracovaná v komiksové grafice.

Reklama
Komiksová The Darkness II — nenáročný originál
i Zdroj: PCTuning.cz

Po herní stránce je The Darkness II kvalitní hrou. Svědčí o tom například dobrá hodnocení z recenzí, aktuální průměr serveru Metacritic je 79 bodů. Technickým zpracováním však hra rozhodně neboduje. Vývojáři si na jednu stranu zaslouží pochvalu za nápad s komiksovým zpracováním grafiky (cell shaded grafika) a povedeným zpracováním obličejů, tím však výčet pozitiv končí. Při hraní si okamžitě všimnete nízkého rozlišení textur a především chybějících efektů a detailů. Ačkoliv se druhý díl The Darkness už podle názvu odehrává v temných zákoutích, plně dynamických stínů je ve hře jako šafránu a hra sází na již překonanou technologii světelných map. Na jakékoliv pokročilejší metody jako například ambientní okluze pak rovnou zapomeňte. Technická vyspělost hry je bohužel minimálně tři až čtyři roky pozadu.

Komiksová The Darkness II — nenáročný originál
i Zdroj: PCTuning.cz

Slabší vizuální stránka přináší výhody v podobě nízkých hardwarových nároků. Hru na nejvyšší detaily rozběhá opravdu téměř každý, překážkou není ani tři až čtyři roky starý počítač. To je bezesporu hlavní předností The Darkness II, nastavení detailů je totiž doslova k ničemu. I na něm se dá dobře ukázat, že PC verze hry je jednoduchou konverzí z herních konzolí,  nepřidá vám totiž téměř žádný výkon a nastavení jsou v zásadě k ničemu. Je přitom škoda, že se vývojáři konverzi hry pro PC téměř vůbec nevěnovali, v ostatních ohledech jde totiž o kvalitní hru. Že se dají udělat i dobré konverze, dokazují třeba poslední díly série Assassin's Creed.

Komiksová The Darkness II — nenáročný originál
i Zdroj: PCTuning.cz

Poděkování

Děkujeme partnerům Asus, Gigabyte, Intel a MSI, kteří zapůjčili další vybavení na testy.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama