logitech-mx1000-revoluce-nebo-jen-evoluce
Hardware Článek Logitech MX1000 - revoluce nebo jen evoluce?

Logitech MX1000 - revoluce nebo jen evoluce? | Kapitola 3

Charles

Charles

13. 9. 2004 00:00 118

Seznam kapitol

1. Design myši 2. Nový senzor, nabíjení, komunikace 3. Software, závěr a hodnocení

Při koupi či upgradu počítače je většinou prioritou co nejvyšší výkon či možnosti využití. Nicméně určitý komfort práce s počítačem - to je kolikrát často opomíjeno. Ač se to třeba nezdá, tak myš je právě tím elementem na kterém se nevyplácí příliš šetřit. Dnes je optická myš naprostým standardem jež má zastoupení i v úplném Low-Endu. A proto uzrál čas na něco nového. Firma Logitech jako první uvedla High-Endovou bezdrátovou myš se zcela novým snímačem pohybu. Místo LED diody je totiž poprvé použit laser.

Reklama

 

Software - SetPoint

K hlodavci je přiloženo CD se softwarem SetPoint. Jedná se ovládací program s velice zdařile provedeným uživatelským rozhraním (jak po grafické, tak i obsahové stránce - hlavně bez problémů funguje). Každému tlačítku (samozřejmě kromě levého a pravého) lze přiřadit kteroukoliv funkci i mimo těch firemních alá Logitech (takže například kopírování, vkládání, zavření aplikace atd.).

Logitech MX1000 - revoluce nebo jen evoluce?
i Zdroj: PCTuning.cz

Další menu obsahuje nastavení týkající se pohybu myši a rychlosti skrolování.

Logitech MX1000 - revoluce nebo jen evoluce?
i Zdroj: PCTuning.cz

V programu nechybí ani diagnostika stavu nabití akumulátoru. V případě nízkého stavu vás na to program včas upozorní (abyste najednou v zápalu čehokoliv nebyli bez nejlepšího přítele pařana - bez své věrné myši).

Logitech MX1000 - revoluce nebo jen evoluce?
i Zdroj: PCTuning.cz

No a samozřejmě nemůže chybět něco jako informační centrum, odkud se snadno dostanete třeba do nápovědy nebo na stránky výrobce (také si odtud lze spustit jednoduchého průvodce, který vám ukáže krok za krokem co a jak).

Logitech MX1000 - revoluce nebo jen evoluce?
i Zdroj: PCTuning.cz

Závěr a hodnocení

Prvotní nadšení z "laserové myši" ani po několika dnech používání neopadlo. Naopak jsem si k ní celkem přivyknul a myslím, že můžu bez pochybností prohlásit, že se jedná o důstojného nástupce modelů z řady MX a vlastně i všech předešlých modelů z produkce Logitech. Navíc (a to hlavně) nejde jen o lépe tvarovanou myš, ale také o průkopníka nové technologie - což se vždy cení jedině kladně. Navíc jak se zdá, tak to Logitech hned na poprvé zvládnul na výbornou - i když kdo ví, co na nás ještě teprve chystá. A pokud byste si položili otázku, zda na MX1000 přejít z MX500 či MX510? Na to by byla nelehká odpověď, jelikož myslím, že MX500 a MX510 mají již své (a to opodstatněné) místo v pomyslné historii myší slávy jisté.

Logitech MX1000 - revoluce nebo jen evoluce?
i Zdroj: PCTuning.cz

Po technické stránce je provedení excelentní - jen mohla být o něco lehčí a škoda té záležitosti s interním akumulátorem. Ale i přesto nezbývá, než tohoto revolučního hlodavce doporučit (zejména pokud vlastníte MX700, tak by šlo o upgrade zcela bez debat, majitelé MX900 se nejspíše svého Bluetooth hubu jen tak nevzdají, přestože s odezvou myši to již tak slavné není). U majitelů drátových předchůdců záleží na tom, zda jste již přivykli na novou vlnu a jste ochotni upustit od svého případného (samozřejmě nemluvím o všech) přesvědčení, že myš bez kabelu = skákající klokan s hbitostí želvy. A pokud jde o tvar samotný? Musím říci, že se velice povedl a hlavně jak to tak vypadá, tak myš sedne jak do velké tlapy, tak i do dlaně menších rozměrů.

Závěrečné hodnocení

Klady

Zápory
Velice přesný laserový snímač Nemožnost si vyměnit baterii
Vylepšené kolečko - Tilt Wheel Poměrně těžká
Bezdrátová technologie FastRF Tuhý stisk kolečka
Podařený a funkční software  
Hmotnost: 170g

Orientační cena - 2310 Kč bez DPH

Logitech MX1000 - revoluce nebo jen evoluce?
i Zdroj: PCTuning.cz


Září 2004, Logitech MX1000
"Silver Award za pokrokovou technologii a precizní zpracování"

Za zapůjčení myši Logitech MX1000 děkujeme společnosti Levi

Logitech MX1000 - revoluce nebo jen evoluce?
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama