MSI GT627 - GeForce 9800M za třicítku
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek MSI GT627 - GeForce 9800M za třicítku

MSI GT627 - GeForce 9800M za třicítku | Kapitola 2

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

10. 7. 2009 03:00 38

Seznam kapitol

1. MSI GT627 - hardware 2. Design, materiály, rozměry 3. Baterie, klávesnice, touchpad 4. Vstupy/výstupy, OS, příslušenství 5. Zvuk, chlazení, záruka 6. Testy TFT displeje 7. Testy procesoru
8. Testy operační paměti 9. Testy grafické karty - standardní 10. Testy grafické karty - moderní hry I 11. Testy grafické karty - moderní hry II 12. Testy pevného disku 13. Test výdrže baterie 14. Vyhodnocení a závěr

Už delší dobu jsem v testu neměl žádný opravdový herní notebook. Dnes testovaný stroj mi v mnoha ohledech připomínal téměř legendární Toshibu Qosmio F50-108. Za 30 tisíc včetně DPH totiž dostanete 15,4" notebook s GeForce 9800M GS, Core 2 Duo 2,77 GHz a 500GB diskem pod kapotou...

Reklama

Design

MSI GT627 - GeForce 9800M za třicítku
i Zdroj: PCTuning.cz

MSI u svých herních notebooků používá v poslední době jednotný design a ani tento stroj proto není výjimkou. Designově stejný notebook jsem už před pár měsíci testoval, proto jsem nebyl příliš překvapen. Nicméně i dnes si myslím, že kombinace červené a černé s chromovanou mřížkou nad klávesnicí je vcelku pěkná, ale v dnešní době už zapadne spíše do průměru a velký rozruch nevyvolá.

Materiály/provedení

Podobně jako design se nezměnily ani materiály a dílenské zpracování. Napřed tedy k materiálům: notebook je vyroben z kombinace plastu a kartáčovaného hliníku, přičemž převažuje plast. Hliníkový je pouze herní kryt víka (ten však bývá většinou poškozen jako první) a plocha okolo touchpadu. Spodní kryt, boky a rámeček okolo displeje jsou stále plastové.

Dílenské zpracování patří v dnešní době ke slabšímu průměru. Vyloženě velké chyby tu naštěstí nenajdete, ale nedomyšlených detailů je tu spousta, jmenovat mohu například ExpressCard slot, čtečku paměťových karet a celkově v detailu levně působící zpracování.

Kloub u LCD

MSI GT627 - GeForce 9800M za třicítku
i Zdroj: PCTuning.cz

LCD panel je připevněn na dvou pantech, které mají odpor "tak akorát", takže při otvírání víka nemusíte držet základnu notebooku a ve zvolené pozici je displej stabilní (s tím, že displej můžete vyklopit až o 180°). Jištění po zaklopení víka je vyřešené dvěmi magnety.

Rozměry

MSI GT627 je svými rozměry a hmotností typický 15,4" notebook. Počítejte proto, že do menších batohů a brašen se nemusí vždy vejít a sázkou na jistotu je batoh, který najdete v balení. Také hmotnost stroje je necelé tři kilogramy, což je sice na osazený hardware poměrně slušné číslo, jenže s velkým 120W zdrojem, myškou a sluchátky se dostanete na hranici čtyř kilogramů a to nemluvím o tom, že pro toto všechno budete potřebovat skoro téměř samostatný batoh. Mobilní je nové GTčko od MSI jako každý notebook této kategorie. Na nošení do školy a ze školy (do práce a z práce) jednou za den ještě vhodný je, ale 24 hodin denně bych jej u sebe nosit nechtěl.

Víko

MSI GT627 - GeForce 9800M za třicítku
i Zdroj: PCTuning.cz


-pro zvětšení klikněte-

Na víku z kartáčovaného hliníku najdete logo MSI. Dále je na plastovém proužku s ukrytou anténou v horní části víka ještě červené logo herní série G series.

Spodní kryt

MSI GT627 - GeForce 9800M za třicítku
i Zdroj: PCTuning.cz


-pro zvětšení klikněte-

Spodní plastový kryt notebooku je protkán velkým množstvím otvorů pro zlepšení chlazení.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama