MSI Optix MAG27CQ: výhodné herní VA LCD s FreeSync a 144 Hz
i Zdroj: PCTuning.cz
Monitory Článek MSI Optix MAG27CQ: výhodné herní VA LCD s FreeSync a 144 Hz

MSI Optix MAG27CQ: výhodné herní VA LCD s FreeSync a 144 Hz | Kapitola 8

Petr Diviš

Petr Diviš

13. 3. 2018 03:00 16

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Balení a specifikace 3. Design, ergonomie a možnosti připojení 4. OSD nabídka – možnosti nastavení
5. Barvy, pozorovací úhly a podsvícení 6. Hry a odezva při 60 Hz a 144 Hz 7. Hry a odezva v režimu FreeSync 8. Závěr – hodnocení

MSI doplnilo portfolio svých herních komponent i o monitory. MSI je na tomto poli nováčkem, a tak jsme se podívali na nejzajímavější model v nabídce: MAG27CQ. Ten nabízí 144Hz panel s rozlišením 2560 × 1440 a podporou FreeSync. Dále se pyšní odezvou 1 ms a rozšířeným gamutem na 110% sRGB. A to vše za vynikající cenu.

Reklama
MSI Optix MAG27CQ: výhodné herní VA LCD s FreeSync a 144 Hz
i Zdroj: PCTuning.cz

MSI jako nováček na poli LCD monitorů k PC celkem příjemně překvapil. Model MAG27CQ je nabízen za přibližně 12 500 Kč. To ho, při pohledu na parametry, posouvá na pozici nejlevnějšího non-TN, QHD, 144Hz monitoru na trhu. Konkurenční podobné 27" displeje začínají na více než 15 000 Kč. V této kategorii se tedy jedná o velice zajímavého soupeře k již zavedeným monitorům na trhu.

Z recenze navíc můžete vidět, že za tu cenu nabízí opravdu solidní výkon. Herním výkonem jednoznačně překonává dříve testovaný Samsung CFG70. Hlavně v režimu FreeSync nabízí MSI MAG27CQ vyrovnanější odezvu s menším množstvím artefaktů způsobených overdrive. Ve fixním režimu 144 Hz je pak odezva podobná a jediným drobným mínusem je nefungující volba odezvy. Měla by fungovat jako na Samsungu, ale není tomu tak. K nějaké změně sice dojde, ale ta je opravdu nepatrná.

V barvách se i přes parádní barevný gamut monitor příliš nepředvedl. Tovární nastavení není ani zdaleka dobré a je nutné si obraz trochu doladit. Zde je výrazný rozdíl proti Samsungu, který k monitoru přiložil i protokol o kalibraci a barvy z továrny seděly téměř přesně. Barvy her působí sytě, ale ve středních odstínech tomu něco chybí. Při porovnání např. s Philipsem 247E7QDSW působí obraz jako „vypraný“ a kvalita podsvícení také nepatří mezi k těm nejlepším. Zde ale může záležet na kusu, jako vždy. Jedná se o vlastnosti, které herní výkon nijak neovlivní a proti TNkům je tento monitor s barvami stále na výrazně vyšší úrovni.

Vzhledem k výhodné ceně se jedná o velmi dobrou nabídku, a tak si od nás monitor odnese i ocenění a doporučení. Jeho herní výkon i mezi VA panely bude patřit k těm lepším výsledkům. S IPS panelem by jistě byl monitor ještě zajímavější a odezva vyrovnanější, ale MSI zatím nabízí ve své nabídce jen VA panely. Pokud sháníte herní 27", QHD, 144Hz monitor, je MAG27CQ tím nejzajímavějším kandidátem na trhu.

MSI Optix MAG27CQ: výhodné herní VA LCD s FreeSync a 144 Hz
i Zdroj: PCTuning.cz

Za kombinaci 144Hz displeje s FreeSync, širokým gamutem a výhodnou cenou udělujeme MSI MAG27CQ stříbrné ocenění.

MSI Optix MAG27CQ: výhodné herní VA LCD s FreeSync a 144 Hz
i Zdroj: PCTuning.cz

 
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama