Na návštěvě Cibien's Corner – muzeum počítačových her!
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Na návštěvě Cibien's Corner – muzeum počítačových her!

Na návštěvě Cibien's Corner – muzeum počítačových her! | Kapitola 3

Michal Rybka

Michal Rybka

13. 9. 2018 19:00 7

Seznam kapitol

1. Co v muzeu najdete? 2. Čeněk Cibien 3. Plány na další expanzi 4. Fotogalerie od Atari po Nintendo 3DS 5. Fotogalerie Nintendo kam se podíváš
6. Fotogalerie mix od Segy po Playstation 7. Fotogalerie Microsoft Xbox  8. Fotogalerie Doom a John Romero  9. Videosekce I. 10. Videosekce II.

Před týdnem bylo otevřeno interaktivní muzeum počítačových her Cibien's Corner. Najdete ho v pražských Holešovicích – a na rozdíl od známého arkádového muzea Arcade Hry se zaměřuje na domácí konzole a počítače. Pamětníci mohou zavzpomínat a mladší ročníky si mohou vyzkoušet, na čem a jak jejich rodiče kdysi hráli.

Reklama

Plány na další expanzi

Interaktivní herní muzeum je ještě v naprostých začátcích, ale plány na rozvoj Čeněk má. Tak předně chce získat další stojany na konzole, jako například pro konzoli NeoGeo, o kterou často žádají návštěvníci. Čeněk chce nejprve muzeum rozjet – a pokud se mu bude dařit, má další plány na expanzi, chce například rozšířit horní patro o dalších 200 m čtverečních. Tam by měla být část určená pro multiplayerovou sekci – arény s propojenými GameBoyi či s propojenými Sony PlayStation 2, kde by se hrál lokální multiplayer. To by snad bylo možné zvládnout v horizontu roku nebo dvou.

Nintendo 64 detail
i Zdroj: PCTuning.cz
Nintendo 64 detail

Dále zvažuje vlastní plány na pořad, který by se orientoval na retro gamingovou kulturu – unboxingy vzácných konzolí, přednášky a pořádání retro gamingových turnajů. Ve finále by chtěl vytvořit obrovské komunitní centrum, kde by nešlo už jenom o historii, ale i o současnost. Už dnes se plánují jednou za 14 dní workshopy – například s Nintendo Labo anebo seminář, který by předvedl, jak vypadaly staré stroje vevnitř, z čeho se skládaly, jak se sestavovaly a podobně. Také zvažuje o přednáškách pro školy a o seminářích pro zájemce z řad veřejnosti i škol – co je lepšího pro studium herního designu, než si ho vyzkoušet na retro platformách?

Na návštěvě Cibien's Corner – muzeum počítačových her!
i Zdroj: PCTuning.cz

Cibien's Corner - Muzeum her Zdroj: Cibien's Corner Instagram

Expanze je plánována s tím, že vzniknou speciální klubová členství a slevy. Cílem je, aby se to uživilo samo a Čeněk mohl investovat další prostředky do rozvoje projektu – jde mu hlavně o budování komunity a umožnění projektu nadále růst. A to tak dlouho, jak to bude jenom technicky možné.

Všechny aktuální informace najdete na stránkách muzea www.muzeumher.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama