Nejlepší remake všech dob: Legenda Resident Evil 2 je zpět
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Nejlepší remake všech dob: Legenda Resident Evil 2 je zpět

Nejlepší remake všech dob: Legenda Resident Evil 2 je zpět | Kapitola 4

Jan Preclík

Jan Preclík

4. 2. 2019 03:00 11

Seznam kapitol

1. Úvod a pohled do minulosti 2. Příběh 3. Dojmy z hraní, herní doba 4. Nastavení grafiky a výkon 5.  Odemykatelné bonusy 6. Závěr

Recenzenti z celého světa na něj pějí ódy. Je na steamu třikrát populárnější než předchozí sedmička. V prvním týdnu prodal 3 miliony kopií. Je prvotřídně optimalizovaný. Své původní verzi nedělá žádnou ostudu. Jeho hraním se vystavujete riziku zešílení a stavům duševní úzkosti. Mohl být remake legendy vůbec lepší?

Reklama

Jestli musím na druhém dílu Capcomu něco vychválit do nebes, tak je to optimalizace. S tou měl Capcom historicky ohromné problémy. Když si vzpomenu, jak chabě byla optimalizovaná série Dead Rising... Obzvláště trojka se v době vydání dočkala šíleného Faux Pas, kdy na silnějších grafikách běžela sotva 30 fps, tak se divím, jak luxusně je nynější hit optimalizovaný.

Nejlepší remake všech dob: Legenda Resident Evil 2 je zpět
i Zdroj: PCTuning.cz

Pravda je taková, že s touhle hrou si hravě poradí i můj kdysi dávno herní stroj poháněný Core i7 @ 3400 MHz, osazený 8 GB DDR3 RAM a s grafickou kartou Geforce GTX 770M s pouhými 3 GB paměti. Věřte nebo ne, na tomto počítači ve full hd s nízkými detaily neklesla hra pod 40 fps, spíše se držela mezi 50–60 fps, a to jsem měl antialiasing zapnutý na maximum. Majitelé slabších PC, nebo aspoň ti, kteří splňují minimální požadavky (poslední strana recenze) se nemusí bát, že by hru nerozchodili. Hru jsem samozřejmě dohrál na stolním PC, nicméně během testu trvajícího zhruba 30 minut jsem si všímal i detailů prostředí a hra vypadá opravdu dobře i na nízké detaily. I na starších PC hra vypadá prostě k světu a rozhodně neurazí.

Na pořádných herních mašinách se můžete utrhnout ze řetězu a detaily řádně ohulit. Screenshoty v recenzi jsou natípány na Core i7-7700K na 4900 MHz, s 32 GB DDR4 RAM a ASUS ROG Strix 1080 Ti v rozlišení 1440p. Veškeré detaily, kromě jsem měl natažené na maximum kromě image quality 140 % (max. 200) a texture quality 4 GB (max. 8 GB). Hra mi dělala kolem 60 fps, v náročnějších scénách spadla k 50 fps, při ingame videích občas klesla i o něco níž, tam to ale na škodu není. Nejedná se o FPP online hru, kde byste nutně potřebovali držet fps co nejvýš. Pokud byste ale na vysokých fps trvali, po volbě přednastaveného režimu „Graphics priority“ hravě na podobné sestavě dosáhnete hravě 100 fps.

Nejlepší remake všech dob: Legenda Resident Evil 2 je zpět
i Zdroj: PCTuning.cz

Manuální nastavení grafiky je přitom opravdu obsáhlé a menu s nastavením je uživatelsky velmi příjemné. Čítá 26 položek od nastavení rozlišení přes v-sync, úroveň antialiasingu a anizotropního filtrování až po kvalitu zobrazení kůže, odrazů a světelných efektů. Pod tímto nastavením je ještě panel, který ukazuje náročnost jednotlivých položek na grafickou kartu a stupnici s aktuálním vytížením grafiky při konkrétním nastavení.

Pokud se ale z nějakého důvodu nechcete zabývat postupným vyladěním celé hry v závislosti na výkonu vaší grafické karty, můžete zvolit jeden z pěti přednastavených režimů grafiky. Na výběr máte z konfigurací: doporučená, maximální, priorita grafiky, priorita výkonu nebo balancovaná.

Nejlepší remake všech dob: Legenda Resident Evil 2 je zpět
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama