Nejočekávanější hry roku 2018: nejen nastavovaná kaše
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Nejočekávanější hry roku 2018: nejen nastavovaná kaše

Nejočekávanější hry roku 2018: nejen nastavovaná kaše | Kapitola 2

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

2. 1. 2018 03:00 31

Seznam kapitol

1. Kingdom Come: Deliverance 2. Far Cry 5 3. Anthem, Code Vein 4. Jurassic World Evolution, Surviving Mars 5. Project Hospital, Tropico 6
6. Metro Exodus, State of Decay 2 7. We Happy Few, Vampyr 8. Metal Gear, Left Alive 9. Další zajímavé projekty

Nový rok s sebou nepřináší pouze novoroční předsevzetí, ale také vyhlídky na zajímavé nové hry. Čekají nás akce, strategie, RPG i řada dalších žánrů vyvíjených jak pod taktovkou velkých studií, tak zafinancovaných z kickstarterových kampaní. Pojďte se s námi podívat na ty nejzajímavější projekty, s jejichž vydáním se počítá na rok 2018.

Reklama

Far Cry 5

Nejočekávanější hry roku 2018: nejen nastavovaná kaše
i Zdroj: PCTuning.cz

Ve Far Cry 5 se jako i v předešlých dílech postavíme velkému šílenci, nebo v tomto případě dokonce šílencům v množném čísle. Vydáme se totiž na americký venkov, konkrétně do Hope County ve státě Montana, kde řádí fanatický kult The Project at Eden´s Gate.

Členové kultu jsou přesvědčeni, že se blíží konec. A přitom slepě následují charismatického vůdce Josepha Seeda, který je nutí terorizovat místní komunitu. Naším úkolem pochopitelně bude postavit se této sektě, zabít jejího vůdce a zachránit tak nevinné lidi.

Asi nikoho nepřekvapí, že Far Cry 5 bude zasazená do otevřeného herního světa, ještě většího, než v předchozích hrách. Hlavní novinkou z pohledu hratelnosti se zdá být dynamická AI, která by měla pružně reagovat na všechno, co ve hře uděláme. To by mimo jiné mělo znamenat, že nepřátelé si budou všímat třeba toho, jakými zbraněmi střílíte a v jakých dopravních prostředcích se pohybujete a pak vám ušijí taktiku na míru, takže až příště půjdete vybombardovat pevnost z vrtulníku, dost možná tam na vás už budou čekat s RPG v ruce.

Podobně uvěřitelně by se měli chovat i další postavy. Vesničané už by neměli být tupé loutky, které se budou pohybovat po jedné vyšlapané cestičce tam a zpátky, ale měli by mít své vlastní příběhy. Zdaleka nejlépe by pak na tom měly být NPC postavy, které budou dále obdařeny také vlastní osobností a speciálními schopnostmi. Některé z nich Ubisoft osvítil v kraťoučkých videích:

 

Do hry se opět budeme moci pustit sami, nebo až se čtyřmi přáteli v kooperaci. Mezi další pomocníky bude pes, ten však volitelný nebude. Doufejme, že pes nebude působit rušivě, jako třeba ve Falout 4. Další novinkou by měla být tvorba postavy, která se v sérii objeví vůbec poprvé. Tato novinka však bude spíše kosmetickou záležitostí, která principy předchozích Far Cry her nezmění. Původ Far Cry 5 podle všeho poznáte na první pohled, což můžete brát jako výhodu i nevýhodu.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama