Nejočekávanější hry roku 2018: nejen nastavovaná kaše
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Nejočekávanější hry roku 2018: nejen nastavovaná kaše

Nejočekávanější hry roku 2018: nejen nastavovaná kaše | Kapitola 6

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

2. 1. 2018 03:00 31

Seznam kapitol

1. Kingdom Come: Deliverance 2. Far Cry 5 3. Anthem, Code Vein 4. Jurassic World Evolution, Surviving Mars 5. Project Hospital, Tropico 6
6. Metro Exodus, State of Decay 2 7. We Happy Few, Vampyr 8. Metal Gear, Left Alive 9. Další zajímavé projekty

Nový rok s sebou nepřináší pouze novoroční předsevzetí, ale také vyhlídky na zajímavé nové hry. Čekají nás akce, strategie, RPG i řada dalších žánrů vyvíjených jak pod taktovkou velkých studií, tak zafinancovaných z kickstarterových kampaní. Pojďte se s námi podívat na ty nejzajímavější projekty, s jejichž vydáním se počítá na rok 2018.

Reklama

Metro Exodus

Nejočekávanější hry roku 2018: nejen nastavovaná kaše
i Zdroj: PCTuning.cz

V pořadí 4. díl příběhem řízené postapokalyptické ságy, která vychází z nesmírně populárních románů Dmitrije Gluchovského. Hra nás zavede do mrazivé Moskvy a jejího zatuchlého podzemí, kde lidé stále bojují o to přežít nadměrné radioaktivní záření i příšery, které pod ním zmutovaly. Pokud jste četli závěrečný díl, pak asi víte, že ve hře vás čeká asi nejtěžší část celého putování – dostanete se totiž dál, než si lidé v metru vůbec dokážou představit.

Co se týče hratelnosti, mělo by být Metro Exodus věrné předchozím dílům. To znamená, že kromě střílení si budeme vypomáhat i stealthovou hratelností. Jedno se však přece jen změní. Koridory vystřídá o něco otevřenější svět, ačkoliv tvůrci důrazně podtrhují, že o klasickou open-world hru zcela jistě nepůjde. Ať tak či tak, Metro mě ještě nikdy nezklamalo a pokud dostojí svým slibům alespoň z části, má šanci zamíchat žebříčkem nejlepších her.

 

State of Decay 2

Nejočekávanější hry roku 2018: nejen nastavovaná kaše
i Zdroj: PCTuning.cz

Sequel postapokalyptické akční hry, které se prodalo více než 4,5 milionů kopií, přinese zcela nový svět. Základem opět bude budování komunity a výpravy za zásobami, které jsou potřeba pro přežití vašich svěřenců a pro výstavbu vašeho kutlochu. Možnosti výstavby se pyšní asi největšími novinkami, výběr místností je mnohem komplexnější, jejich přínos pak ještě o něco citelnější.

Dalším lákadlem je možnost kooperativní hry až se třemi dalšími lidmi, což je velmi lákavé, neboť si tak můžete psát vlastní příběh a ještě z toho těžit po materiální stránce – jak známo, lidští hráči (alespoň pokud si je sami vyberete), jsou obvykle schopnější, než AI ovládané postavy. Osobně doufám, že vylepšení dozná i technická stránka hry, která byla v případě prvního dílu naprosto tragická a která se dlouho moc nezlepšovala. Snad nyní mají dostatek peněz a vydání, které je naplánováno na jaro 2018, neuspěchají.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama