Největší herní záporáci všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Největší herní záporáci všech dob

Největší herní záporáci všech dob | Kapitola 4

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

2. 5. 2016 10:00 26

Seznam kapitol

1. Kdo je „záporák“? 2. Pěšáci, kteří nejvíce zatápí (1.) 3. Pěšáci, kteří nejvíce zatápí (2.) 4. Bossové z arkádových her 5. Nášup bossů z akčních titulů
6. Dalších pár kousků z akčních titulů 7. Tak trošku jiní záporáci... plus hororové hry 8. Mysteriózní a děsivé postavy 9. Nepřátelé z klasiky 10. Netradiční nepřátelé z tradičních her

Určitě jste se s některým z nich už někdy setkali. Otravují nás, mají velmi nepříjemné ba dokonce urážlivé názory a poznámky k naší osobě a v průběhu hry nás pravidelně ohrožují na životě. Přesto si videohry bez nich představit nedovedeme. Připomeňme si ty největší parchanty pod sluncem, kteří jsou základní esencí her.

Reklama

Dr. Robotnik (Sonic the Hedgedog)

Hlavním záporákem z her s ježkem Sonicem je Dr. Robotnik. Plešatý pupkáč se zrzavým knírem a vědec v jedné osobě se vyznačuje tím, že rád vymýšlí různé nebezpečné stroje, do nichž buď vkládá nebohá zvířátka, nebo do nich usedá sám. Souboje s doktorem Robotnikem vás doprovázejí po celou dobu hry – Robotnik se vrací s železnou pravidelností vždy, jakmile projdete všechny úrovně daného světa. Přitom je vždycky o něco mazanější a vybavený vždycky o něco nebezpečnějšími stroji.

Nejvíce mi v hlavě utkvěl závěrečný vesmírný souboj v Sonic the Hedgedog II, kde Robotnik útočil svým plechovým pupkem. Ten byl ovšem zároveň místem, kam jste ho mohli udeřit. Je docela možné, že tento souboj si pamatuji kvůli tomu, že herní konzole v té době neumožňovaly ukládání pozic, takže než jsem Robotnika dokázala přemoci, musela jsem hru několikrát projít a dobře si pamatovat, co na něj platí, ale nebála bych se to přičíst samotné genialitě této postavy.

Největší herní záporáci všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Bowser (Super Mario Bros.)

Bowsera asi netřeba představovat. Jedná se o hlavního záporáka ze série Super Mario Bros., který vypadá jako takový přerostlá žlutá ještěrka s krunýřem a dvěma rohy. Bowser se snaží zničit Houbové Království (Mushroom Kingdom) a samotného Maria. Jeho největším hříchem ovšem je, že neustále krade princeznu Peach a to VŽDYCKY Mariovi před nosem!

Největší herní záporáci všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Mother Brain (Metroid)

Mother Brain je hlavní záporačka série Metroid. Jedná se o přerostlý mozek s bodáky a zároveň i umělou inteligenci, kterou vytvořil Chozo. Tato postava se vyznačuje neustálou rozmrzelostí a chladným jednáním, dá-li se to tak u mozku ve sklenici říci.

Největší herní záporáci všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Death Adder (Golden Axe)

Golden Axe je jedna z nejlepších klasických mlátiček všech dob. Jako hlavní záporák v této hře vystupuje Death Adder, hrůzostrašná lidská kreatura s obouručnou sekyrou, která je přímým potomkem zlých obrů. Death Adder se snaží podrobit si celý svět a stát se jeho jediným vládcem, takže je asi jasné, jaké jsou v Golden Axe vaše motivace.

Největší herní záporáci všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Queen Slug for a Butt (Earthworm Jim)

Queen Slug for a Butt je finální boss ze hry Earthworm Jim. Jedná se o obrovskou zlou královnu, která vypadá jako tučný bílý červ přetékající hnisem. Zajímavostí je, že ještě předtím, než se k ní dostanete, musíte porazit její zadek (respektive kladélko, z něhož vzešli všichni Insectoidové). Druhou zajímavostí pak je, že se jedná o dvojče spanilé princezny What’s-Her-Name, Jimovi femme fatale.

Největší herní záporáci všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama