Největší herní záporáci všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Největší herní záporáci všech dob

Největší herní záporáci všech dob | Kapitola 5

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

2. 5. 2016 10:00 26

Seznam kapitol

1. Kdo je „záporák“? 2. Pěšáci, kteří nejvíce zatápí (1.) 3. Pěšáci, kteří nejvíce zatápí (2.) 4. Bossové z arkádových her 5. Nášup bossů z akčních titulů
6. Dalších pár kousků z akčních titulů 7. Tak trošku jiní záporáci... plus hororové hry 8. Mysteriózní a děsivé postavy 9. Nepřátelé z klasiky 10. Netradiční nepřátelé z tradičních her

Určitě jste se s některým z nich už někdy setkali. Otravují nás, mají velmi nepříjemné ba dokonce urážlivé názory a poznámky k naší osobě a v průběhu hry nás pravidelně ohrožují na životě. Přesto si videohry bez nich představit nedovedeme. Připomeňme si ty největší parchanty pod sluncem, kteří jsou základní esencí her.

Reklama

Mecha-Hitler (boss) – Wolfenstein 3D

Přestože po celou dobu hraní Wolfensteina 3D bylo tak nějak zřejmé, že vaším hlavním nepřítelem je nacistický kluk z plakátu, Mecha-Hitler na konci hry nám vyrazil dech. Tohle opancéřované stvoření se čtyřmi rotačními kulomety totiž bylo docela tuhé. Takže kdo Mecha-Hitlera zažil, určitě si to setkání pamatuje, jako by k němu došlo právě dnes.

Největší herní záporáci všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Cyberdemon (Doom)

Cyberdemon je jedním z nejmocnějších nepřátel z Dooma. Jedná se o vysokého svalnatého démona s kybernetickou nohou a dvěma rohy. Ďáblovi podobná jednotka byla vybavená velkým raketometem, který měla namontovaný na levém rameni.  Ačkoliv se tento nepřítel objevuje hned v několika levelech, považujeme ho spíše za bosse nežli za pěšáka.

Největší herní záporáci všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Dr. Wallace Breen (Half-Life 2)

Správce výzkumného zařízení Black Mesa z prvního dílu, který uzavřel mír s Combine, čímž sice zachránil lidstvo, ale to bylo posléze zotročeno. Tento prevít se nechává oslovovat jako „Administrátor“ a ačkoliv byl jmenován vládcem Země, jedná se spíše o loutku Combine. Breen se v Half-Life 2 nešťastnou náhodou dozvídá o přítomnosti Gordona Freemana a pak vynaloží všechny prostředky k tomu, aby ho zneškodnil. Pokud jste Half-Life 2 hráli, moc dobře víte, že s tímhle záporákem to vinou exploze fúzního reaktoru nedopadne zrovna moc dobře, a že si své utrpení beze zbytku zasloužil.

Největší herní záporáci všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Černí – Dark Ones (Metro)

Ačkoliv nás série Metro, která byla inspirována stejnojmennými knihami, po vyhlazení černých přivede k filozofickým úvahám o vlastnostech člověka a dalším možném evolučním stupni (jmenovitě druhý díl), takže člověk začne pochybovat o správnosti celého svého rozhodnutí, černí alespoň v prvním díle představují hlavní záporáky, s nimiž bychom neměli mít slitování. Popravdě dodnes nevím, kam mám černé zařadit, ale když je potkám ve hře, nemůžu si pomoci. Jsem zvědavá, zdali mi moje dilema pomůže rozřešit nedávno vydaný třetí (a zároveň také závěrečný) román Metro 2035.

Největší herní záporáci všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Frank Fontaine (BioShock)

Podvodník a velmi nebezpečný kriminálník se zálibou v převlékání, který často měnil jména. Tak by se ve zkratce dala charakterizovat postava hlavního záporáka Bioshocku Franka Fontaina. Tahle ďábelská postava je pochopitelně hlavním nepřítelem Andrewa Ryana a zároveň i hlavní aktér událostí vedoucích ke kolapsu celého Rapture.

Největší herní záporáci všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama