Největší herní záporáci všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Největší herní záporáci všech dob

Největší herní záporáci všech dob | Kapitola 2

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

2. 5. 2016 10:00 26

Seznam kapitol

1. Kdo je „záporák“? 2. Pěšáci, kteří nejvíce zatápí (1.) 3. Pěšáci, kteří nejvíce zatápí (2.) 4. Bossové z arkádových her 5. Nášup bossů z akčních titulů
6. Dalších pár kousků z akčních titulů 7. Tak trošku jiní záporáci... plus hororové hry 8. Mysteriózní a děsivé postavy 9. Nepřátelé z klasiky 10. Netradiční nepřátelé z tradičních her

Určitě jste se s některým z nich už někdy setkali. Otravují nás, mají velmi nepříjemné ba dokonce urážlivé názory a poznámky k naší osobě a v průběhu hry nás pravidelně ohrožují na životě. Přesto si videohry bez nich představit nedovedeme. Připomeňme si ty největší parchanty pod sluncem, kteří jsou základní esencí her.

Reklama

Pac-Man Ghost (Pac-Man)

Duch, respektive duchové z jedné z nejznámějších arkádových her na světě se nesmazatelně zapsaly do dějin videoher. Pac-Man Ghost byl tvořen jen několika málo pixely, což je jeden z hlavních důvodů, proč si ho dobře pamatujeme dodnes. Tím druhým je pochopitelně nepříjemná dotěrnost tohoto záporáka a nesmlouvavá obtížnost celého Pac-Mana.

Pac-Man Ghost přerostl videohry v tom smyslu, že ho dodnes můžete vcelku bez problémů koupit vytištěného na tričku nebo jako plyšovou hračku či klíčenku... a většina lidí bude vědět, odkud ta potvora je.

Největší herní záporáci všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Goomba (Super Mario Bros.)

Jeden z nejběžnějších záporáků klasické Nintendovské série Super Mario Bros. je tmavě hnědá houba Goomba. Tento nepřítel se vyskytoval nejen v podzemích lokacích, ale i nad zemí. Nebezpečnost tohoto nepřítele přitom plynula z toho, že se pohyboval a obvykle nechodil sám, ale ve trojici.

Největší herní záporáci všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Kritter

 

(Donkey Kong)

Hlavní záporák (King K. Rool) arkádové hry Donkey Kong měl poskoky s obecným označením Kremlingové. Jednalo se o různé druhy zmutovaných krokodýlů, z nichž neběžnější byli nejspíše Kritterové. Útočili zpříma a stačila jim jedna rána.

Největší herní záporáci všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Crabmeat (Sonic the Hedgedog)

Jak známo, chrabrý ježek Sonic bojoval proti nevinným zvířátkům, které zákeřný zloduch Dr. Robotnik přeměnil na spoustu různých nepřátel. Patřili mezi ně robotické vosy, berušky, housenky a krabi. Největší dojem na mě udělali právě posledně jmenovaní. Stejně jako Goomby se i Crabmeat spolčovali, takže se vám často stalo, že jste jednoho přemohli a druhý z klepeta vystřelil kuličku, kterou jste dostali přes palici.

Největší herní záporáci všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Imp (Doom)

Impové byli jednou z nejběžnějších protivníků v klasickém Doomovi. Člověku podobný hnědý démon s krví podlitýma očima a bodáky na ramenou a zádech toho sice moc neuměl, ale obvykle se těšil početní převaze a podpoře zombie nepřátel, takže souboje s ním stejně byly nepříjemné. Naštěstí tu bylo hojně používané IDDQD.

Největší herní záporáci všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama