Nextbase Dash Cam 322GW – test prémiové autokamery
i Zdroj: PCTuning.cz
Článek Nextbase Dash Cam 322GW – test prémiové autokamery

Nextbase Dash Cam 322GW – test prémiové autokamery

Jan Preclík

Jan Preclík

24. 3. 2022 14:30 7

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Unboxing 3. Software a nastavení 4. Kvalita obrazu a nahrávek 5. Závěr

Kde jsou ty časy, kdy nás od mávání na dálničních mostech nebolely ruce, kdy naši rodiče měli v žiguliku tříproudovou D1 dlážděnou betonovými bloky sami pro sebe, kdy jsme se jako děti cestou na dovolenou do Jugoslávie váleli na zadních sedačkách bez bezpečnostních pásů. V dnešní době, kdy to na silnicích vypadá jak v sobotu ráno u pokladen v Kauflandu, je třeba dbát na dodržování pravidel a bezpečnost. Proto jsme se rozhodli omrknout autokameru střední třídy od zavedeného výrobce Nextbase.

Reklama

V dnešní uspěchané době je plno lidí ve stresu, což se projevuje i za volantem. Navzdory rostoucím cenám benzínu v důsledku nešťastného válečného konfliktu se motoristi probouzí z covidového spánku a silnice opět začínají praskat ve švech, což ještě více umocňuje jejich stres za volantem. Kvalitní kamera do auta je tak skvělou pojistkou před nečekanou srážkou s blbcem a její nahrávka může sloužit jako důkazní materiál vaší neviny nejen ve sporných situacích. 

Firma Nextbase, na jejíž produkt se dnes blíže podíváme, byla založena ve Velké Británii v roce 1999. Tehdy se zabývala primárně produkcí entertainment systémů do automobilů, například přenosnými DVD přehravači. S prvními kamerami Dash Cams přišli v roce 2009 a v dnešní době prodávají své produkty na celém území Severní Ameriky. Na Evropských trzích drží dokonce 67% tržního podílu.

V současné době nabízejí celkem 6 modelů kamer v cenovém rozpětí od 1990 Kč do 6987 Kč. Do redakce nám byl na vyzkoušení zaslán model zlaté střední cesty s označením 322 GW, tedy třetí nejlevnější kamery, kterou v obchodech najdete za 3490 Kč. 

Nextbase Dash Cam 322GW – test prémiové autokamery
i Zdroj: PCTuning.cz

Model 322 GW láká zejména slušnou světelností objektivu F/1,6 a možností nahrávat Full HD videa s 60 FPS. Oproti tomu 140° FOV je vzhledem k vyšší ceně této kamery spíše podprůměrné. Kromě samotných parametrů zaujme i vestavěným modulem GPS, Bluetooth a modulem WiFi, které slouží k připojení k chytrým telefonům iOS i Android a samozřejmě aplikací, která z obyčejné kamery dělá chytré zařízení se spoustou doprovodných vlastností. Nejprve se ale podíváme na samotný obsah balení. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama