Nextbase Dash Cam 322GW – test prémiové autokamery
i Zdroj: PCTuning.cz
Článek Nextbase Dash Cam 322GW – test prémiové autokamery

Nextbase Dash Cam 322GW – test prémiové autokamery | Kapitola 5

Jan Preclík

Jan Preclík

24. 3. 2022 14:30 7

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Unboxing 3. Software a nastavení 4. Kvalita obrazu a nahrávek 5. Závěr

Kde jsou ty časy, kdy nás od mávání na dálničních mostech nebolely ruce, kdy naši rodiče měli v žiguliku tříproudovou D1 dlážděnou betonovými bloky sami pro sebe, kdy jsme se jako děti cestou na dovolenou do Jugoslávie váleli na zadních sedačkách bez bezpečnostních pásů. V dnešní době, kdy to na silnicích vypadá jak v sobotu ráno u pokladen v Kauflandu, je třeba dbát na dodržování pravidel a bezpečnost. Proto jsme se rozhodli omrknout autokameru střední třídy od zavedeného výrobce Nextbase.

Reklama

Na závěr jsem si nechal trochu té zdravé kritiky. Největší problém, který kamera má, jsou záseky. Možná proto se výrobce rozhodl na spodní stranu umístit malé tlačítko reset, kterým lze kameru restartnout a přivést opět k životu. Zatím jsem si všiml, že kamera má tendenci se sem tam zaseknout při změně nastavení během jízdy. Nastavení jednoduše vyignoruje a nereaguje na ovládání. Jediné, co jí pomůže, je restart. Že by se mi zasekla během nahrávání jsem zaregistroval pouze jednou, a to když jsem ji omylem nechal běžet dvě hodiny v autě. 

Nextbase Dash Cam 322GW – test prémiové autokamery
i Zdroj: PCTuning.cz

Další chybkou ve firmwaru je ignorace změny nastavení expozice během jízdy. Nahrávání se sice při změně a uložení nastavení stoplo, ale obraz zůstával stále stejný. Ideální stav tedy je nastavovat kameru ještě před jízdou, když nenahrává. Pak reaguje perfektně na jakoukoli změnu nastavení.

Nextbase Dash Cam 322GW – test prémiové autokamery
i Zdroj: PCTuning.cz

Všechno ostatní nicméně šlape jako hodinky. K softwaru se připojí bez problémů, v režimu na baterii mi vydržela bezmála půl hodinky (což se vyplatí při pohotovostním režimu nebo chcete-li si rychle nafotit škody na autě po nehodě). 

Původně jsem přikládal těmto dvěma chybám příliš velikou váhu, ale když jsem se podíval na hodnocení ostatních kamer v této cenové relaci, nestačil jsem se divit, jaké jsou se zařízeními tohoto typu problémy. 

Tak si dejme nějaké závěrečné shrnutí. Nextbase 322 GW je slušná autokamera střední třídy za přijatelnou cenu 3500 korun. Kromě záznamu jízdy oplývá spoustou vychytávek, jako je vestavěná GPS (v držáku), Wifi a Bluetooth modul a rozšiřitelnost o parkovací kameru. V pohotovostním režimu je schopna pohlídat vozidlo a v případě detekovaného nárazu se okamžitě zapne záznam.

Nextbase Dash Cam 322GW – test prémiové autokamery
i Zdroj: PCTuning.cz

S nainstalovaným softwarem získáte výhody pohodlnějšího nastavení funkcí, které sice lze nastavit v českém menu přímo na zařízení (skutečně je v češtině, možná poslední firmware update), není to ale zdaleka tak pohodlné a nedozvíte se podrobnosti o funkcích, jako když kameru nastavujete přímo v softwaru telefonu. Ten navíc umožňuje přehrávat videa, disponuje službou SOS, která v případě havárie automaticky osloví záchranné složky a je na jeden rok zdarma. 

V neposlední řadě se mi líbí provedení uchycení těla k držáku silným magnetem přímo na čelní straně kamery a co bych rád vypíchnul je možnost nastavení spořiče obrazovky tak, aby displej ukazoval aktuální rychlost.  

Nextbase Dash Cam 322GW – test prémiové autokamery
i Zdroj: PCTuning.cz

I přes menší přešlapy a v noci více oslňující světla jsem byl s kamerou a jejími funkcemi naprosto spokojen. Snad firma Nextbase neusne na vavřínech a pošle nějakou aktualizaci, díky které bude kamerka odolnější proti náhodným zásekům.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama