Prey – převtělování v hrneček nikdy nebylo zábavnější
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Prey – převtělování v hrneček nikdy nebylo zábavnější

Prey – převtělování v hrneček nikdy nebylo zábavnější | Kapitola 2

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

11. 5. 2017 03:00 19

Seznam kapitol

1. Nepopsaný list 2. Nevěřte všemu, co vidíte 3. Saxana by mohla závidět 4. Nic, co bychom neznali, a přesto to funguje 5. Bioshock kam se podíváš 6. Závěrečné shrnutí, hodnocení hry

Máte rádi hry s hutnou atmosférou, jako je Bioshock nebo System Shock? Tak to si tohle akční sci-fi zasazené do alternativní budoucnosti nesmíte nechat ujít. Prey se na velikány tohoto žánru odkazuje od začátku do konce. K tomu přidává i několik neokoukaných nápadů, třeba v úvodu zmiňované převtělování v hrneček.

Reklama

Jednou z prvních věcí, kterou se v Prey naučíte, je: Nevěřte všemu, co vidíte. Prey vás od prvních minut nahlodává reálnými, ale přitom naprosto bombastickými zvraty, které byste ve skutečném životě asi jen těžko vstřebali. Zde ale fungují a fungují naprosto výborně.

Abych nic zásadního neprozradila, abych vás nepřipravila o jedno z mnoha skvělých překvapení, začnu trošku obšírněji. V Prey je podobně jako ve Wolfensteinovi zasazená do alternativní budoucnosti, v níž selhal pokus o atentát na Johna F. Kennedyho. Americký prezident na to konto začal sypat velké peníze do vesmírného programu, aby vyhrál závod o to, kdo se dostane první do vesmíru.

Tato aktivita však zaujala Typhony, mimozemšťany, kteří lidi ve vesmíru napadli. Při tomto útoku se Američané a Rusové dali dohromady a pak proti Typhonům vyrukovali. A byli úspěšní. Koho rovnou nepopravili, toho zajali a vsadili do žaláře na vesmírné stanici Kletka.

O mnoho let později se na Kletce, která se pohybuje na oběžné dráze Měsíce planety Země, probouzíte i vy. A čeká vás velmi monotónní den v práci. Pohovor se šéfem v práci, návštěva partnerky atd. Velmi brzy se ovšem dozvídáte, že došlo ke krizi.

Píše se rok 2030 a lidé na Typhonech dělají pokusy. A nejen na nich. Výsledkem jsou tzv. Neuromody, díky nimž mohou být lidé lepší. Rychlejší, odolnější, dokonce i šikovnější. Kromě toho však mohou získávat i další nadpřirozené schopnosti. Například již zmiňovanou možnost přeměnit se v hrneček, nebo v jakýkoliv jiný předmět, který se nachází ve vašem okolí.

A teď ta špatná zpráva. Tyto nadpřirozené schopnosti lidé získali právě z mimozemských návštěvníků, to znamená, že jimi disponují i Typhoni. Při každém vstupu do místnosti proto člověk lehce propadne paranoidním stavům a začne mlátit do všeho, co mu přijde pod ruku – často úplně zbytečně.

Mimici jsou pružní a rychlí a obvykle útočí v početní přesile.
i Zdroj: PCTuning.cz
Mimici jsou pružní a rychlí a obvykle útočí v početní přesile.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama