Recenze myši MSI Clutch GM51: Jen pro opravdové střelce
i Zdroj: MSI
Herní příslušenství Recenze Recenze myši MSI Clutch GM51: Jen pro opravdové střelce

Recenze myši MSI Clutch GM51: Jen pro opravdové střelce | Kapitola 5

Michal Maňák

Michal Maňák

17. 3. 2023 07:30 14

Seznam kapitol

1. Obsah balení, parametry 2. Konstrukce a ergonomie 3. Testy snímače 4. Software 5. Zhodnocení

Štve vás nabíjení bezdrátových myší? Máte dojem, že vždycky v nejlepším jim dojde šťáva? Dejte jim šanci, existují takové, které vydrží dlouho. MSI Clutch GM51 by to splnit mohla, ale její klientela se bude pravděpodobně rekrutovat jen z řad majetných hráčů FPS akcí. Ostatní čeká dilema, kolik jsou ochotni investovat do technologií a kvality, kterou možná ani nevyužijí.

Reklama

Závěr

Clutch GM51 je zajímavý samorost. Tam, kde spousta myší zkouší tlačit na všemožné ergonomické inovace, prohýbání a přidávání tlačítek, šoupátek a senzorů, MSI na to jde tradičně a postaru. Kdyby myš neměla kolečko, rovnou bych řekl, že budí vzpomínky na myši z počátku 90. let.

Tento minimalismus ale výrobce nezvolil kvůli ceně, ale použití. Hráči simulátorů by ocenili třetí ruku, MMORPG fanatici nemají problém s devíti tlačítky pod palcem, ale na FPS nic navíc není třeba. Ba co víc, nadstandardní tlačítka se mohou plést a ve vypjatých situacích být zkázonosným činitelem.

Myš MSI Clutch GM51 osloví v podstatě jen fanatiky do FPS.
i Zdroj: PCTuning.cz
Myš MSI Clutch GM51 osloví v podstatě jen fanatiky do FPS.

Bohužel to zároveň znamená, že GM51 není dvakrát univerzální myš. Její výdrž je skvělá, vyhovuje mi, že nemusím myslet na nabíjení, ale práci nijak neusnadňuje. Nepoužívá kolečko se setrvačníkem, nenaprogramuju si tlačítka navíc pro časté úlohy, nemá opěrku pro palec a podobně. Nemá ani vestavěnou paměť na profily. A je celkem nezvykle vysoká, takže nemusí úplně každému padnout do ruky na první dobrou.

Pokud vedle toho postavím doporučenou cenu 99 dolarů, což u nás bude po přepočtu i přes výhodný kurz něco přes dva tisíce, tipnu si dva a půl. A v téhle cenové hladině je sakra nacpáno konkurencí, která nabídne hlodavce všech tvarů i funkcí. Pokud bych ve střílečkách trávil několik hodin denně, chtěl se gamingu věnovat na závodní úrovni a na ne-herní využití měl jiné periferie, možná bych si takový výdaj obhájit dokázal.

Po funkční stránce je super, opravdu potěší parádní výdrž na jedno nabití a snadné dobíjení díky kolíbce. Konstrukce je bytelná, senzor šlape jak hodinky, blikátka si můžete nastavit. Jenom za tuhle cenu si můžete už slušně vybírat a tak je otázka, jestli vám budou pouze základní funkce stačit.

MSI Clutch GM51

Verdikt

Herní myš MSI Clutch GM51 je úzce specializovaný živočich. Od A do Z je koncipovaná pro použití na FPS, což se projevuje nejen přesným snímačem, ale i menším množstvím tlačítek a funkcí, které by zvyšovaly hodnotu hardware při jakémkoli jiném použití. Jestli je tento úzký profil vaší jedinou herní destinací, přičtěte si k hodnocení klidně i dva body.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Dlouhá výdrž
Připojení mnoha způsoby
Nabíjecí stojánek
Cena
Jen 5 tlačítek
Ovládací software by zasloužil dietu
Vyšší profil myši nemusí sednout každému do ruky
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama