Recenze Nvidia Shield Tablet: pro skutečné hráče
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Recenze Nvidia Shield Tablet: pro skutečné hráče

Recenze Nvidia Shield Tablet: pro skutečné hráče | Kapitola 8

Marek Vacovský

Marek Vacovský

20. 10. 2014 04:00 44

Seznam kapitol

1. Úvod a základní informace 2. Parametry SoC 3. Výkon a výdrž v číslech 4. Zpracování a design, displej a zvuk
5. Prohlídka systému, fotoaparát a webkamera 6. Doplňková výbava – ovladač, pouzdro a stylus 7. Hry, streamování z PC po LAN i Internetu a nahrávání 8. Závěr a zhodnocení

Podíváme se na výkonný tablet Nvidia Shield, který pohání nejnovější čipset Tegra K1. I díky tomu se jedná o zařízení, které je zaměřeno na hraní více než veškerá konkurence. Povíme si i o speciálním gamepadu, aplikacích nebo stylusu. Jak vypadá nejnovější procesor z dílen Nvidie a je pro mobilní hráče tou nejlepší volbou?

Reklama

Pokud hledáte tablet na hraní, nemá zde Shield od Nvidie vlastně srovnatelnou konkurenci. Konkrétně ve prospěch Shieldu totiž mluví především šikovné příslušenství a podpora nejnovějších technologií, jako je Nvidia Grid nebo služba GameStream. Líbil se nám také ovladač, který se doopravdy povedl. V současné době navíc na českém trhu není příliš tabletů s Tegrou K1, která výkonem naprosto rozválcovala veškerou konkurenci. Nabízí ji snad jen MiPad od Xiaomi, který však nekoupíte v oficiální české distribuci.

Recenze Nvidia Shield Tablet: pro skutečné hráče
i Zdroj: PCTuning.cz

Nejdříve si však zhodnotíme samotný čipset. Ačkoli by se mohlo zdát, že změn oproti Tegře 4 je poskrovnu, opak je pravdou. Velkého zvýšení počtu jader grafického čipu si samozřejmě všimne každý, jinak však na první pohled vypadá vše velmi podobně – stejný počet jader CPU, stejná architektura a jen nepatrně zvýšený takt. Ovšem i zde došlo ke změnám, kterých si však laici nevšimnou a výsledkem je výrazné zvýšení jak procesorového, tak i grafického výkonu. Přitom všem se navíc Nvidii podařilo dobře vyřešit chlazení a tablet se nepřehřívá ani u hraní nejnovějších her. I když není na první pohled změn tolik, na chodu tabletu to rozhodně poznáte a to nemluvíme jen o hraní nejnáročnějších her. Nvidia při vyšším výkonu zachovala podobnou spotřebu při razantním zvýšení výkonu. Celkově je tak Tegra K1 větším vylepšením, než se čekalo.

Recenze Nvidia Shield Tablet: pro skutečné hráče
i Zdroj: PCTuning.cz

 

A samotný tablet? Ten se nám skutečně líbil. Nejen svým výkonem, ale jako celek. I když je Nvidia na trhu s tablety nováčkem, podařilo se jí sestrojit tablet, který zajisté pořádně zatopí konkurenci. Za cenu 8 000 Kč je levnější než jeho špičkoví kolegové (například Apple iPad mini Retina nebo Samsung Galaxy Tab S 8.4), přitom však nabízí rozhodně vyšší výkon, povedený displej a především speciální příslušenství, které praví hráči rozhodně ocení. Skvělé jsou také funkce, jako je GameStream nebo Nvidia Grid. Na solidní úrovni je i zpracování a potěšil nás i zvuk – po všech stránkách jednoduše vyvážený tablet.

Recenze Nvidia Shield Tablet: pro skutečné hráče
i Zdroj: PCTuning.cz

A negativa? Ta jsou spíše méně důležitého rázu. Patří mezi ně například méně citlivá ovládací tlačítka nebo „vlnění displeje“ při silnějším stisku uprostřed zadní části. Mezi negativa by mohla patřit i vyšší hmotnost, která je oproti konkurenci o 100 gramů vyšší, tablet díky tomu na druhou stranu působí kvalitnějším dojmem a nemáte strach, že se vám pevnějším úchopu rozsype.

Recenze Nvidia Shield Tablet: pro skutečné hráče
i Zdroj: PCTuning.cz

Suma sumárum, pokud hledáte dobrý poměr ceny a výbavy ve vyšší lize, je Shield správnou volbou. My jsme si jej v redakci bez přehánění zamilovali a po několikatýdenním testování jsme jej vraceli skutečně neradi.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama