Recenze Nvidia Shield Tablet: pro skutečné hráče
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Recenze Nvidia Shield Tablet: pro skutečné hráče

Recenze Nvidia Shield Tablet: pro skutečné hráče | Kapitola 7

Marek Vacovský

Marek Vacovský

20. 10. 2014 04:00 44

Seznam kapitol

1. Úvod a základní informace 2. Parametry SoC 3. Výkon a výdrž v číslech 4. Zpracování a design, displej a zvuk
5. Prohlídka systému, fotoaparát a webkamera 6. Doplňková výbava – ovladač, pouzdro a stylus 7. Hry, streamování z PC po LAN i Internetu a nahrávání 8. Závěr a zhodnocení

Podíváme se na výkonný tablet Nvidia Shield, který pohání nejnovější čipset Tegra K1. I díky tomu se jedná o zařízení, které je zaměřeno na hraní více než veškerá konkurence. Povíme si i o speciálním gamepadu, aplikacích nebo stylusu. Jak vypadá nejnovější procesor z dílen Nvidie a je pro mobilní hráče tou nejlepší volbou?

Reklama

Half-Life 2 na tabletu

Na dalším videu se můžete mrknout na ukázku Half-Life 2 běžícího na tabletu na Tegře K1 a také na ukázku záznamu videa z hraní, kterou za běhu pořídil tablet. Na videu je vidět, že ani po spuštění nahrávání tablet nijak významně nezpomalil.

Tegra pro záznam využívá hardwarové akcelerace enkódování, záznam ukládá rovnou do formátu mp4 s kompresí h.264 a můžete jej rovnou vzít a nahrát na web.

Vyzkoušeli jsme i emulátory starších platforem, kromě Dosboxu třeba emulátor C64 nebo MAME. Na videu vidíte nahrávku právě z MAME. Pohromadě s Gamepadem si můžete i s emulátory užít docela dost legrace.

Streamování z PC po lokální síti

K tomu, abyste mohli do tabletu streamovat hry z vašeho PC (z klienta pro Steam) stačí jen podporovaná grafika od Nvidie a na počítači, který slouží jako server, musí být nainstalované GeForce Experience.

Služba GameStream

Jednou z nejzajímavějších vychytávek je rozhodně služba GameStream, kterou ocení především PC hráči, jež si chtějí svoji oblíbenou hru zahrát i mimo domov, třeba na cestách. Jediné co stačí mít, je dostatečně rychlé připojení k internetu (jak u vašeho domácího PC, tak i u tabletu) a dostatečně výkonné PC. Jaké jsou podporované sestavy, si pak můžete prohlédnout na tomto odkazu.

Recenze Nvidia Shield Tablet: pro skutečné hráče
i Zdroj: PCTuning.cz

Já bohužel PC s podporovanou grafikou nedisponuji, takže jsem funkci v praxi vyzkoušet nemohl. Uživatelé i zahraniční odborné servery ji však hodnotí velmi pozitivně, ale zdůrazňují nutnost skutečně rychlého internetu – bez něj nemáte šanci si zahrát. Nvidia se mimo to také chlubí, že maximální zpoždění při posílání obrazu z vašeho PC do tabletu činí pouhých 100 milisekund.

Recenze Nvidia Shield Tablet: pro skutečné hráče
i Zdroj: PCTuning.cz
 

Co jsem však vyzkoušel, je služba Grid Beta. Neznáte? Umožní vám zahrát si na tabletu hry z PC. A jaká je odlišnost oproti GameStreamu? PC k tomu vůbec nepotřebujete. Hry jsou totiž do vašeho přístroje posílány z (prozatím) amerických serverů – jedná se totiž, jak už název nasvědčuje, o beta verzi aplikace. Do tabletu jednoduše stáhnete z obchodu Google Play aplikace GRID BETA a můžete zkoušet.

Recenze Nvidia Shield Tablet: pro skutečné hráče
i Zdroj: PCTuning.cz

Zahrát si tak v současné době můžete takové pecky, jako je Race Driver Grid, Street Fignter X Tekken, Borderlands nebo The Witcher 2: Assassins of Kings. Her je v obchodě v současné době cca 18 a přibývají. I přesto, že se jedná o betu, navíc z amerických serverů, vypadá služba velmi zajímavě.

Pokud by došlo k jejímu masovějšímu rozšíření, mohla by zajisté slavit úspěch – nám se velmi líbila a zahrát si oblíbenou hru se špičkovou grafikou de facto odkudkoli (navíc bez nutnosti vlastnit výkonný počítač) by z nás těch pár dolarů měsíčně zajisté vylákala.

Šikovná je rozhodně i funkce, kdy tablet připojíte klasicky přes HDMI kabel například k televizoru či monitoru a hru hrajete jako na konzoli (tablet může mít spuštěný displej, nebo pouze obraz posílat na větší monitor/TV).

 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama