Recenze Realme Narzo 30 5G – sítě nové generace co nejlevněji
i Zdroj: PCTuning.cz
Recenze Recenze Realme Narzo 30 5G – sítě nové generace co nejlevněji

Recenze Realme Narzo 30 5G – sítě nové generace co nejlevněji | Kapitola 6

David Jiránek

David Jiránek

12. 8. 2021 23:45 1

Seznam kapitol

1. Úvod, specifikace a obsah balení 2. Zpracování a displej 3. Výkon a sdílená paměť 4. Nadstavba Realme UI, čtečka otisků a baterie 5. Focení, 5G sítě a další funkce 6. Závěr a hodnocení

Realme v posledních měsících uvádí na trh jeden 5G telefon za druhým. Agresivní cenová politika a slušný poměr ceny a výkonu přinášejí pocit, který jsme před lety poznali s nástupem telefonů od Xiaomi. Novinka Narzo 30 5G, kterou jsme otestovali, nepatří mezi špičkové modely, naopak chce za málo peněz nabídnout mladým hodně muziky.

Reklama

Závěr

Realme Narzo 30 5G je za danou cenu celkem slušný telefon. Jeho hlavní zbraní přitom není 5G, ale spíše ukázková výdrž, slušná nadstavba Androidu 11, baterie a bezproblémový výkon. Na čem Realme ztrácí, je velmi tuctový vzhled a jen průměrný fotoaparát, který nenabízí žádnou praktickou funkci navíc. Do příště bychom rádi viděli alespoň ultraširoký objektiv s rozumným rozlišením. U konkurence ho nalezneme a v jistých situacích ho oceníte i přes horší detaily na fotkách.

Cenovka je stanovena na 5 290 Kč (kromě úvodního týdne), přičemž prakticky stejně vybavené Realme 8 5G stojí méně. Rozdíl mezi těmito telefony tvoří jen interní paměť (64 GB u Realme 8 5G, 128 GB v případě Narza), kterou lze v obou případech rozšířit. Akce, kdy Narzo stálo o 500 Kč méně, bohužel po pár dnech od vydání skončila. Narzo 30 5G se v tomto případě vyplatí, pokud opravdu chcete oproti Realme 8 5G větší interní paměť.

Při srovnání s konkurencí jde o telefon, který si na nic nehraje. Nepřiplácíte si zde za značku ani za stroj s dlouhou podporou softwaru. Spíše dříče, který svůj výkon předvede i za rok až dva. Vše samozřejmě vzhledem k ceně, která je na první pohled skvělá. Oproti Realme 8 5G ale dá smysl jen málokomu.

Verdikt

Realme Narzo 30 5G ukazuje, že v nižší třídě můžete vsadit jistotu a poskládat telefon se skvělým poměrem ceny a výkonu. Velká výdrž, slušný čipset, 90 Hz a podpora 5G dává telefonu slušný základ. Narzo ale ničím jiným nevynikne a například absence druhého použitého objektivu někoho může zamrzet. Nejvíc ale telefonu škodí konkurence z vlastních řad, která je výhodnější.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Slušný čipset
Výdrž baterie
Podpora 2 SIM a SD karty zároveň
V základu 128 GB paměti
90Hz displej
Pro někoho podpora 5G
Cena
Nevýrazný vzhled
Pouze jeden použitelný zadní fotoaparát
Řada předinstalovaných aplikací
Malé zvýraznění čtečky otisků prstů v boku telefonu
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama