Recenze Trust Bayo+: švýcarský nožík mezi vertikálními myšmi
i Zdroj: PCTuning
Hardware Recenze Recenze Trust Bayo+: švýcarský nožík mezi vertikálními myšmi

Recenze Trust Bayo+: švýcarský nožík mezi vertikálními myšmi | Kapitola 4

Michal Maňák

Michal Maňák

7

Seznam kapitol

1. Obsah balení, parametry 2. Design 3. Konektivita, napájení, senzory 4. Zkušenosti z praxe, závěr

Taky jsem si v mládí myslel, že jsem nesmrtelný. Strávit šestnáct hodin v kuse u Baldur’s Gate byla brnkačka. O pár dekád později trávím u počítače méně času, ale ne o tolik. Omezené místo, vyfasovaná židle, špatná výška stolu, nasčítá se to. Proto jsem si oblíbil střídání klasické myši s vertikální. Posledně testovaný Trust Voxx byl spíš zklamáním, ale Bayo+ jeho reputaci napravuje. Jaká tahle myška je?

Reklama

Zkušenosti z praxe

Bayo+ mě vyvedlo z omylu, že se na vertikální myši nedá hrát. Znovu raději přiznám barvu, že na FPS nemám ani reflexy, ani postřeh, ale na méně frenetické hry myška od Trustu fungovala příjemně. Na bindování zkratek a makra paměť nemá, ale na amatérské hraní často ani nejsou třeba, nebo je zastane klávesnice.

U Voxxu mi vadilo, že nedokáže poskytnout oporu, pokud držíte tlačítka myši souvisle a potřebujete mezitím hýbat kurzorem. Přikládal jsem to podstatě jeho konstrukce, ale Bayo+ zřejmě díky rozměrnější základně a lepšímu kontaktu s rukou působí stabilněji. Ruka je na něm uvolněnější, jen si tak leží a kliká, a po pár dnech si ani neuvědomíte, že používáte vertikální myš.

Celá sestava by měla vydržet 3 měsíce na nabití. Dva měsíce už mohu empiricky potvrdit.
i Zdroj: PCTuning
Celá sestava by měla vydržet 3 měsíce na nabití. Dva měsíce už mohu empiricky potvrdit.

Co se týče přesnosti, tam už to tak dokonalé není, nebo jsem netrénoval dostatečně dlouho. Zároveň mám podezření, že jsem příliš navyklý na DPI, které Trust nepodporuje, a ruka podvědomě jezdí po kratší dráze, než jakou cestovala předchozích několik měsíců. Opět bude záležet na tom, co hrajete. Pokud použiju příklady z nejčastějších her: pokud hrajete Age of Empires nebo se nedokážete do smrti odtrhnout od Heroes 3, ani si nevšimnete. Ve většině kancelářských programů se rovněž budee trefovat na první dobrou.

Potíž nastává, pokud se potřebujete trefovat do konkrétních písmen v editoru, snažíte se kompetitivně mydlit Counter Strike, nedej Bože hrajete Minesweeper na nejtěžší obtížnost. Pak by strach z výbuchu v kombinaci s přesností ovládání myši Trust Bayo+ mohl způsobit drobnou zdravotní újmu. Není to ale o tom, že by se myš chovala nekonzistentně – pokud spatříte, že pozice kurzoru se liší od toho, co si myslí ruka, je snadné souřadnice opravit. Ale ten první impulz, kdy vůbec k rozdílu dochází, se mi nepodařilo úplně eliminovat.

Trust Bayo+ Multi-Device Wireless Mouse

Verdikt

Vertikální myš univerzálního použití. Na první pohled ničím neohromí, ale právě její jednoduchost v kombinaci s ergonomií z ní činí jednu z nejprodávanějších vertikálních myší. Možnost připojení k více zařízením je příjemný bonus nad rámec dlouhé výdrže a rozumnému poměru výkonu a ceny.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Ergonomie
Kompatibilní s PC i chytrými telefony
Napájení z USB-C
Dlouhá výdrž
DPI jen ve čtyřech krocích
Bez možnosti podrobnějšího nastavení
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama