Recenze Vivo X80 Lite: Dopadlo to jako obvykle
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Recenze Recenze Vivo X80 Lite: Dopadlo to jako obvykle

Recenze Vivo X80 Lite: Dopadlo to jako obvykle | Kapitola 6

Michal Maňák

Michal Maňák

12. 11. 2022 07:30 5

Seznam kapitol

1. Design a zpracování, obsah balení 2. Displej a reproduktor 3. Výkon, výbava a baterie 4. Operační systém a software 5. Fotoaparát a video 6. Hodnocení a závěr

Kdo dnes shání vybavený telefon, aniž by potřeboval přímo vlajkovou loď, má těžký úděl. Zóna okolo 10 000 korun je rámovaná z jedné strany střední třídou Samsungu, ze druhé výkonnými telefony značek, které kdysi patřily k tradičním či je dnes řadíme mezi čínské dravce. Mezi ně patří i Vivo X80 Lite a zároveň ilustruje, proč tento výrobce v našich končinách jen tak nezdomácní.

Reklama

Vyplatí se Vivo X80 Lite?

Z chytrého telefonu Vivo X80 Lite mám smíšené pocity. První, velmi kladný dojem z hardwaru zchladila nástavba Funtouch. Nevalný výkon zase vyvážila slušná výdrž a rychlé nabíjení. Fotoaparát nenadchne, ani neurazí, radost z podpory 5G však kazí absence bezdrátového nabíjení nebo voděodolnosti. Zároveň je radost mít v základu 256 GB paměti a koukat na 90Hz displej OLED.

Vivo X80 Lite se může líbit, ale jinak se jedná o průměrný smartphone.
i Zdroj: PCTuning.cz
Vivo X80 Lite se může líbit, ale jinak se jedná o průměrný smartphone.

Abych citoval Lyttu Neyd, Vivo je opravdu konglomerátem různých nectností, avšak sine ira et studio jsem u něj nalezl rovněž určité přednosti. Bohužel, tady citace musí končit, protože ty přednosti nejsou příliš velké. Cena bez 101 korun deset tisíc už by měla mít protiváhu v něčem navíc, co by zákazníkům ukázalo, že kupují cosi nad střední třídou. Že si jich výrobce alespoň váží. Že opustili limity levných zařízení. Jenže, nestalo se.

Věřím, že X80 Lite může potěšit, špatný telefon to není. Ale počkejte si, až bude v nějaké akci a tisícovku až dvě zlevní. Pak to bude rozumná volba.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama