Roccat Cross – jaká jsou multiplatformní sluchátka?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Roccat Cross – jaká jsou multiplatformní sluchátka?

Roccat Cross – jaká jsou multiplatformní sluchátka? | Kapitola 7

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

7. 2. 2017 03:00 8

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Balení 3. Provedení a ergonomie 4. Mobilita: připojení
5. Zvukový projev 6. Mobilita vs. uzavřenost 7. Závěr

Roccat připravil další herní headset – Cross, tentokrát s přídomkem multiplatformní. Cross tak nejsou jen herní sluchátka, ale něco více. Mají dát uživateli univerzální zvukovou platformu, a to jak pro domácí použití, tak pro mobilní nasazení. Tyto světy jsou ale značně odlišné – je tedy možné skloubit často protichůdné požadavky a není to kompromis?

Reklama

Roccat se sluchátky Cross připravil útok na několika frontách najednou. Chce oslovit hráče tím, že jim nabídne univerzální platformu jak pro domácí použití, tak pro nasazení na cestách. Každý ze způsobů použití je ale specifický, jeho požadavky se vzájemně liší a často jdou proti sobě. Je tedy nutné dělat kompromisy. A to je i případ Roccat Cross.

Roccat Cross – jaká jsou multiplatformní sluchátka?
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud to vezmeme postupně, tak z pohledu balení není moc co vytknout, maximálně nějaký cestovní obal by bodnul. Ale zase dostanete dva kabely, které budou mnohem důležitější. S kabely přichází na řadu i konektivita. Sluchátka můžete připojit pomocí klasického 3,5mm jacku a to buď 4pinovým konektorem do mobilu, nebo druhým kabelem, který má koncovky dvě pro připojení k počítači. Délky obou kabelů jsou upraveny tak, aby dávaly v zamýšleném použití smysl. Mobilní je krátký, ten k PC zase delší – prostě tak akorát. Oba kabely nabízí také ovládací prvky. Zatím vše super s drobným nedostatkem v podobě tvarované plastové koncovky konektoru do sluchátek.

Konstrukce Roccat Cross je také nadprůměrná, jsou zde zastoupeny kovové prvky na několika exponovaných místech. Identifikovali jsme ale i jedno potenciálně oslabené spojení, které by si výztuhu zasloužilo, ale nedostalo ji. Z hlediska povrchů nelze nic vytknout. Polohovatelnost sluchátek je také nadprůměrná, jejich komfort na vysoké úrovni. Bohužel Roccat Cross přichází pouze se základními náušníky z koženky, přičemž mnozí by jistě ocenili i verzi ze sametu.

Roccat Cross – jaká jsou multiplatformní sluchátka?
i Zdroj: PCTuning.cz

Zvuková reprodukce je výrazně lepší než u dříve testovaných super-otevřených Roccat Renga. Došlo na výrazné zlepšení v oblasti basů i výšek. Pořád to ale vázne ve středech, zde zvuk působí ploše. Nepomáhá tomu ani uzavřená konstrukce, která ubírá na dojmu velikosti poslechové scény. Na druhou stranu sluchátka dobře izolují – ale jen za předpokladu dobrého nasazení. Když nesedí přesně, tak dochází k dalšímu zkreslení zvuku. Potenciometr pro změnu hlasitosti zabudovaný do sluchátek také moc nepotěší.

Roccat Cross – jaká jsou multiplatformní sluchátka?
i Zdroj: PCTuning.cz

Sečteno a podtrženo, Roccat Cross dávají smysl v několika specifických způsobech použití – zejména pak tehdy, když chcete pracovat, poslouchat a hrát v hlučném prostředí, nebo třeba nechcete rušit své okolí. To totiž přijde vhod vynikající izolace a negativa vyplývající z uzavřenosti prostě budete muset přetrpět. Pokud ale můžete používat více sluchátek, tak volba otevřených tam kde je to možné a uzavřených na všechny ostatní situace je lepší minimálně z hlediska kvality poslechu.

Roccat Cross – jaká jsou multiplatformní sluchátka?
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama