Rocket League: Fotbal s auty, který hravě trumfne FIFU
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Rocket League: Fotbal s auty, který hravě trumfne FIFU

Rocket League: Fotbal s auty, který hravě trumfne FIFU | Kapitola 3

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

27. 7. 2015 05:00 9

Seznam kapitol

1. Raketová liga jede 2. Žádný učený z nebe nespadl 3. Širé pláně Rocket League 4. Multiplayer zábavu vytříbí 5. Multiplayer i na jednom počítači 6. Závěrečné shrnutí, hodnocení hry

RC autíčka, raketové motory, velké arény a velký míč? Jak to jde dohromady? Překvapivě dobře. Rocket League si už několik dní drží prvenství v žebříčku nejprodávanějších her na Steamu a sbírá pozitivní hodnocení od hráčů i recenzentů. Oč v tomto obskurním fotbalu jde a co na něm všichni vidí, se podíváme v recenzi.

Reklama

Dalším výrazným specifikem hry jsou arény, v nichž se fotbalové zápasy odehrávají. Tyto arény jsou dostatečně prostorné, takže se v nich i s autíčky a při hře v mnoha lidech velmi dobře vměstnáte, a dále jsou osazeny poměrně velikými bránami, takže i s velkým míčem a s „kopem“ na dálku se do ní klidně trefíte – pokud tedy v soupeřově týmu nebude schopný brankář.  

Obecně se dá říci, že branky jsou nejen dostatečně prostorné pro vstřelení gólu z jakékoliv pozice, ale také tak akorát velké, aby se daly ubránit šikovným brankářem. Vyvážení hry je v tomto případě naprosto skvělé, takže když vám to nejde, vážně se na nic nevymluvíte.

Dalším specifikem fotbalových arén v Rocket League jsou zmiňované spoty, nad nimiž se vznášejí ikonky doplňující energii. Tyto ikonky po přejetí načerpají do aut energii a na chvíli zmizí, ale po čase se zase obnoví. Poloze spotů a jejich doplňování je třeba (alespoň v zápasech s pokročilými hráči) věnovat pozor, neboť rozdíl mezi týmem s možností se vznášet a týmem, který se vznášet nemůže, je zcela propastný.

Rocket League: Fotbal s auty, který hravě trumfne FIFU
i Zdroj: PCTuning.cz

Rocket League: Fotbal s auty, který hravě trumfne FIFU
i Zdroj: PCTuning.cz

A nakonec tvar arény. Ten je sice klasicky obdélníkový, na konci hřiště se ale nemusíte bát outů. Hřiště je totiž obehnáno rampami, které si v ničem nezadají s rampami ze zmiňované hry Tony Hawk's Pro Skater. Na těchto rampách pak můžete dodatečně řádit, otáčet se na nich, nebo vyjet až na jejich konec a pokračovat tak v dálkovém letu. Kdo se naučí rampy využívat, bude mít velkou výhodu.  

Ve hře je hned několik různých ramp, liší se ale jen kosmeticky. Každá je vyvedená v trošku jiném grafickém stylu – jednu vyplňuje zelený pažit a vcelku klasické okolí, druhou vyplňují kovové pláty a její vzhled je hypermoderní a další potom hraje barvami, takže člověk netrpí stereotypem – alespoň zpočátku. Po čase se bohužel stereotyp dostaví, i kdyby bylo nových prostředí nekonečně mnoho.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama