Rok 2018: Úspěchy, průšvihy, podivnosti a pády
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Rok 2018: Úspěchy, průšvihy, podivnosti a pády

Rok 2018: Úspěchy, průšvihy, podivnosti a pády | Kapitola 3

Michal Rybka

Michal Rybka

21. 12. 2018 03:00 13

Seznam kapitol

1. Pomáhat a chránit 2. Úniky, leaky, díry a pády 3. Hezké a nesmyslné 4. Bezdrátové hračky
5. Nová doba a nové ceny 6. Virtuální realita opět usíná 7. YouTube Rewind 2018 fail

Rok 2018 se chýlí ke konci – a přišel čas rekapitulovat. Rok 2018 byl docela divoký a přinesl celou řadu událostí, z nichž rozhodně největší jsou pokroky SpaceX v dobývání vesmíru: Falcon Heavy poslal Teslu do sluneční soustavy a vygeneroval tak nejvtipnější vesmírný odpad v dějinách. Konzum jede naplno a ceny letí vzhůru...

Reklama

Strašně hezké a nesmyslně hubené notebooky

Letošní notebooky jsou príma, ale i zde řádí pokrok jako Černé Jablko a bere porty na všech frontách. Nemám nic proti USB-C, ale nejnovější a nejvymazlenější notebooky jsou jednoduše absurdně hubené a vybavené i klávesnicemi s nízkým chodem, které vymyslel sám Satan, aby se na tom nedalo psát.

Pak tu máme konvertibilní notebooky, dva v jednom a tablety s přídavnou klávesnicí, které jsou lehké, hezké, nedá se s nimi pracovat ve stoje, páčto se to rozpadá a tak dále. Ultralehkost vede k ultraohebnosti a ultraohebnost je... děsivá. Ta vynucená zákony fyziky, samozřejmě.

Neustále klesá počet portů, takže potřebujeme dongly, adaptéry, blbiny. Not a fan. Chlapi, přestaňte blbnout a vraťte nám něco praktického a bytelného s dlouhou výdrží. Jestli chcete něco superštíhlého a bez portů, vyrábějte katany, jo?

Supervýkonné telefony

Supervýkonné telefony, jako je Samsung Galaxy Note 9 anebo tak zvané herní telefony, jsou realitou. Jejich výkon a kapacita paměti je taková, že v klidu nahradí kancelářský počítač, takže je až s podivem, že se tak v mnoha případech nestalo. Zajdete do práce, zapíchnete telefon do doku, ten je spojený s klávesnicí, myší a monitorem – a jedete. Základní kancelářský počítač to nahradí více než obstojně a při větší úhlopříčce už ani nepotřebujete tablet, protože 6“ je pro běžné použití více než dost.

Rok 2018: Úspěchy, průšvihy, podivnosti a pády
i Zdroj: PCTuning.cz

Je to tak, PC nebylo nahrazeno tabletem, tu fázi jsme hravě přeskočili – a už je nahrazeno telefonem. S tím, jak nám notebooky bezdrátovatí, je to nakonec všechno jedno. Výkonné telefony podporují AR i VR, co chtít víc? Má to data všude, do cloudu se dostanete, 4K video to přehraje, úložiště jsou taky jako hrom.

Za mě je to super vývoj!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama