Rok 2018: Úspěchy, průšvihy, podivnosti a pády
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Rok 2018: Úspěchy, průšvihy, podivnosti a pády

Rok 2018: Úspěchy, průšvihy, podivnosti a pády | Kapitola 5

Michal Rybka

Michal Rybka

21. 12. 2018 03:00 13

Seznam kapitol

1. Pomáhat a chránit 2. Úniky, leaky, díry a pády 3. Hezké a nesmyslné 4. Bezdrátové hračky
5. Nová doba a nové ceny 6. Virtuální realita opět usíná 7. YouTube Rewind 2018 fail

Rok 2018 se chýlí ke konci – a přišel čas rekapitulovat. Rok 2018 byl docela divoký a přinesl celou řadu událostí, z nichž rozhodně největší jsou pokroky SpaceX v dobývání vesmíru: Falcon Heavy poslal Teslu do sluneční soustavy a vygeneroval tak nejvtipnější vesmírný odpad v dějinách. Konzum jede naplno a ceny letí vzhůru...

Reklama

Umělá inteligence pro všechny

Všechny moderní telefony používají umělou inteligenci – jednak pro rozeznávání obličejů, ale i pro analýzu scény při focení. Mobilní focení je obecně disciplína, která méně a méně závisí na hardware a je čím dál tím více fenoménem software. Pozvolna nám to probublává i do dalších aplikací, které sledují vaše chování a snaží se reagovat inteligentně. Doufám, že to bude inteligence inteligentnější než ta, co na Ribbonu schovává položky, o kterých si myslí, že je nepotřebujete.

Inteligence by už brzy mohla řídit i auta. Na tom dělá nejen Musk ve chvíli, kdy nepáchá rozruch, pracuje se na tom všude. Dost možná se to objeví v nákladních autech – a popravdě by to mohlo být dobré, protože za volantem je lepší bdící AI než spící polský šofér, že ano. Rovněž džihádistům by přišlo k vzteku, kdyby jejich autovrahomobil kontrolovaný AI jednoduše odmítl uposlechnout příkaz a sám by bezpečně zastavil.

Když AI nepoděláme, může nás zachránit. Ale něco mi říká, že se někde maká na Skynetu, takže jsem opatrný.

Apple a jeho nové ceny

Jablečné firmě stagnuje růst objemu prodejů, takže zdražuje. A zdražuje dost: Nejdražší iPad Pro za více než 50 tisíc korun mě málem složil k zemi.

Rok 2018: Úspěchy, průšvihy, podivnosti a pády
i Zdroj: PCTuning.cz

Telefony přesahující 40 tisíc korun... nejdražší Macbooky atakující hranici 200 tisíc korun... uf.

Děs a hrůza, děs a hrůza. A to ty zlaté verze ani nejsou ze zlata!

Nvidia GeForce RTX 2080

Krypto spadlo, ale nové grafiky jsou stále bratru za 20 tisíc korun. Nejdražší modely 2080 Ti vidím i na 40 tisících. Osobně cítím jistou dávku deprese – hardcore PC hráčem to asi neotřese, ale mě je z těchto cen prostě úzko. Dnes si připlatíte za 4K monitor anebo obří 4K televizi – a ztrestáte se nutností přikoupit takovouhle obludu. Ach jo.

Rok 2018: Úspěchy, průšvihy, podivnosti a pády
i Zdroj: PCTuning.cz

Nedivil bych se, kdyby se na to lidi vykašlali a šli si koupit Nintendo Switch.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama