Šedá myš Lepa LPC302 – 100 + 1 perforace
i Zdroj: PCTuning.cz
Skříně, zdroje, chladiče Článek Šedá myš Lepa LPC302 – 100 + 1 perforace

Šedá myš Lepa LPC302 – 100 + 1 perforace | Kapitola 7

Jan Štěpánek

Jan Štěpánek

29. 12. 2011 03:00 18

Seznam kapitol

1. Lepatek! 2. Balení a první pohled 3. Čelní a horní panel 4. Perforace především 5. Bočnice
6. Spodní a zadní část 7. Interiér 8. Disky vs. grafické karty 9. Teplotní testy 10. Resumé

Že vám case značky Lepa nic neříká? Jistě nebudete sami. Tento výrobce zrovna známý není, přitom se jedná jen o odnož společnosti Enermax. My jsme k testu dostali jejich nejúspěšnější model označovaný LPC302. Dojem ze solidního zpracování kazily perforace – jednu velkou najdete dokonce i na spodní straně...

Reklama

Po otevření bočnice přichází poměrně příjemné překvapení. Osobně jsem totiž čekal spíše běžné provedení, které nabízí řada výrobců této cenové hladiny, ale v případě tohoto modelu je vidět, že se výrobce přeci jen snažil nejenom zlepšit kvalitu zpracování proti vlastním starším produktům, ale také proti konkurenci. 

Šedá myš Lepa LPC302 – 100 + 1 perforace
i Zdroj: PCTuning.cz

Samozřejmě stále je šasi stavěná ze stejného materiálu, který sice není nejhorší, ale neobejde se bez všudypřítomného profilování. Plech je lakován do černé barvy nejenom na bočnících, ale i na šasi, toho jste si už ale jistě všimli. Potěšující je především kvalita tohoto nástřiku, protože v poslední době se často setkávám s odlupující se barvou, ale u tohoto kusu jsem s tím problém neměl.

Šedá myš Lepa LPC302 – 100 + 1 perforace
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak již bylo řečeno, interiér je svým uspořádáním koncipován do full-toweru, takže zdroj je umístěn dole. Začneme tedy od jeho pozice. Ta opatřena gumovým těsněním nejenom na kontaktním lemu upevňovacího výřezu, ale čtveřice gumových podložek jej jistí i proti podlaze, takže zdroj zbytečně nezatěžuje zadní část skříně, protože svojí vahou „leží“ na podlaze a zároveň je ještě více podpořena izolace proti přenosu vibrací. Vzniká zde také distanční prostor, který brání vzniku aerodynamického hluku při sání ze spodní perforace.

Šedá myš Lepa LPC302 – 100 + 1 perforace
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj bude jako v peřince – pěnová izolace + stahovací pásek

To ale není vše. Pevné zajištění zdroje je asi pro tohoto výrobce prioritou, takže gumovým těsněním osadil ještě vylisovaný obdélník na motherboard tray a zároveň doplnil šasi o pásek se suchým zipem, kterým se zdroj přitáhne. Ten ve výsledku drží tak pevně, že s ním nemůže nic pohnout a přitom je od šasi kompletně izolován.

Šedá myš Lepa LPC302 – 100 + 1 perforace
i Zdroj: PCTuning.cz

Příjemné jsou i moduly pro napojení ventilátorů k napájení

Velmi dobře je na tom case, i co se týká cablemanagementu. V motherboard tray jsou samozřejmě vyřezány všemožné průchodky oválného tvaru, které výrobce ještě osadil gumovými chráničkami, které zajistí absolutně bezpečné protažení kabeláže. Otvory jsou umístěny vhodně tak, aby bylo možné kabeláž ihned odvést od zdroje a zároveň vyvést kdekoliv kolem základní desky. Levnější segment tak prozrazuje snad jen opravdu výrazné prolisování motherboard tray, které dle mého názoru není skoro ani nutné. Výrobce však asi nenechává nic náhodě a o vše se tedy postaral do posledního detailu. Samozřejmě nechybí ani otvor pro bezproblémový přístup k backplate základní desky, takže výměna chladiče CPU, může probíhat s nainstalovanou deskou.

Šedá myš Lepa LPC302 – 100 + 1 perforace
i Zdroj: PCTuning.cz

Zajímavou funkcionalitkou, která je umístěna na motherboard tray, je dvojice konektorových rozpojek pro 3-pinové konektory (tedy pro ventilátory). Oba moduly jsou napájeny z jednoho molexu, který se připojí v dolním modulu a propojení na ten druhý je pak realizován přes krátký spojovací kabel. Díky tomu nebudete muset zapojovat x redukcí z molexu na 3pin do sebe, aby bylo možné obsloužit všechny ventilátory. Kdo se bude ale snažit case utišit a využít tak co nejméně ventilátorových pozic, asi mu postačí 3pinové konektory na základní desce.

Šedá myš Lepa LPC302 – 100 + 1 perforace
i Zdroj: PCTuning.cz

Co se týká prostoru kolem desky, tak toho je na middle-tower poměrně dost. Nahoře se bez problémů vejdou ventilátory pod plechový držák tak, aby nekolidovaly se základní deskou. Stejně tak velké chladiče CPU do výšky 179mm nebudou mít problém. A jsem si jistý, že problém nenastane ani v případě rozměrnějších grafických karet.

Šedá myš Lepa LPC302 – 100 + 1 perforace
i Zdroj: PCTuning.cz

Za základní deskou zůstalo ještě dostatek prostoru pro vedení kabeláže

Abych ale neutekl od zadní části, tak jsem ještě nezmínil bezšroubkový systém uchycení. Ten je poměrně kvalitní, i když vyroben z plastu. Karty dokáže zajistit opravdu pevně a výhoda je především ta, že není znemožněno použití šroubků. Každý má tedy na výběr, jakému způsobu důvěřuje, a který bude chtít použít raději.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama