Šedá myš Lepa LPC302 – 100 + 1 perforace
i Zdroj: PCTuning.cz
Skříně, zdroje, chladiče Článek Šedá myš Lepa LPC302 – 100 + 1 perforace

Šedá myš Lepa LPC302 – 100 + 1 perforace

Jan Štěpánek

Jan Štěpánek

29. 12. 2011 03:00 18

Seznam kapitol

1. Lepatek! 2. Balení a první pohled 3. Čelní a horní panel 4. Perforace především 5. Bočnice
6. Spodní a zadní část 7. Interiér 8. Disky vs. grafické karty 9. Teplotní testy 10. Resumé

Že vám case značky Lepa nic neříká? Jistě nebudete sami. Tento výrobce zrovna známý není, přitom se jedná jen o odnož společnosti Enermax. My jsme k testu dostali jejich nejúspěšnější model označovaný LPC302. Dojem ze solidního zpracování kazily perforace – jednu velkou najdete dokonce i na spodní straně...

Reklama

Když jsem tuto case poprvé dostal do ruky, říkal jsem si, že tento styl konstrukce a některých detailů prostě znám. Pátral jsem v paměti, kterého výrobce mi to tak intenzivně připomíná... to musí být Enermax!. A nebyl jsem daleko od pravdy.

Šedá myš Lepa LPC302 – 100 + 1 perforace
i Zdroj: PCTuning.cz

Společnost Lepa (resp. Lepatek, jak zní celý název) je samostatnou firmou, která působí především v Japonsku, Koreji a v současnosti se začíná prosazovat i v Evropě (Německo, Holandsko). Využívá stejných konstrukcí, na které sází jak Enermax, tak například také Sharkoon. Na šasi jsou tak patrné prvky, které bez jakékoliv změny objevíte u výše zmiňovaných výrobců.

Šedá myš Lepa LPC302 – 100 + 1 perforace
i Zdroj: PCTuning.cz

Lepatek se však nezaměřuje pouze na výrobu počítačových skříní, které má v současnosti v nabídce čtyři, ale také počítačové zdroje, ventilátory a periferie. Snaží se tedy nabídnout kompletní řešení z pohledu skříní a napájení. Zdroje nabízí v průměrné ceně a o výkonu od 400 do 900 W, u ventilátorů si zase může každý vybrat, jestli raději zvolí obyčejný, nebo LED fan. A když jsem zmiňoval periferie, bylo myšleno externí rámečky na pevné disky, případně napájecí adaptéry. Více bohužel v portfoliu společnosti zatím nenajdeme.

Šedá myš Lepa LPC302 – 100 + 1 perforace
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud jde o počítačové case, tak všechny čtyři nabízené modely jsou velikosti middle-tower, ale každá má jiný nejenom exteriér, ale i interiér. Šasi je u každého modelu rozdílné, ale výrobce se snaží integrovat možnosti pro cable-management, případně využít černého lakování. Pokud budu hodnotit velmi subjektivně, tak model LPC301 je odstrašujícím příkladem, jaké case nedělat. Modely LPC303 a 304 jsou velmi podobné a mají i stejný interiér. Liší se jen v kosmetických detailech – nejsou špatné, ale rozhodně nejpovedenější je právě testovaný LPC302. Takže se máme na co těšit.

Specifikace

Je mi jasné, že nejvíce vypovídající je samozřejmě tabulková specifikace, kterou nemíním nijak vynechávat.

Šedá myš Lepa LPC302 – 100 + 1 perforace
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle zjištěných informací je možné už nepatrně nastínit, o jakou case se asi bude jednat. Rozměry skříně, tedy 520 × 221 × 450 mm, totiž odpovídají standardnímu middle-toweru, i když i moderní full-towery se začínají vyrábět v těchto velikostech – a to je i případ tohoto modelu. Bezpochyby potěší použitý materiál. Společnost Lepatek totiž ve specifikaci uvádí 0,7mm ocelových plech, nikoliv však SECC, který je nejběžnější, ale SGCC. Rozdíl je v tom, že plech není pozinkován žárově, ale galvanicky, čímž by měla být zajištěna ještě vyšší pevnost. Bohužel nejsem takový odborník, abych mohl chrlit hodnoty a procentuální rozdíly těchto dvou povrchových úprav. Rozhodně ale nelze říci, že by se šasi nějak nepříjemně kroutila. Samozřejmě 0,7mm nikdy nenahradí 1mm plech, ale alespoň snaha se cení.

Šedá myš Lepa LPC302 – 100 + 1 perforace
i Zdroj: PCTuning.cz

Case po vybalení vypadá až podezřele nenápadně

Zbylá specifikace informující o počtu pozic apod. už je dosti standardní, nicméně asi na první pohled zaujme především info o počtu pozic na přídavné ventilátory. O tom si ale povíme v následujících kapitolách. Nyní jdeme na balení.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama