Šifrování disku pomocí BitLockeru s čipem TPM
i Zdroj: PCTuning.cz
Úložná zařízení Článek Šifrování disku pomocí BitLockeru s čipem TPM

Šifrování disku pomocí BitLockeru s čipem TPM | Kapitola 5

Petr Šaroun

Petr Šaroun

2. 5. 2019 03:00 30

Seznam kapitol

1. Šifrování systémového disku 2. Šifrování systémového disku BEZ použití čipu TPM 3. Šifrování systémového oddílu s klíčem na čipu TPM 4. TPM a šifrování disku 5. Moduly TPM 6. Správa TPM modulu v setupu BIOS (UEFI) 7. Update firmware TPM modulu 8. Správa modulu TPM z Windows
9. TPM z příkazové řádky 10. Příprava na zašifrování systémového disku 11. Reinstalace Windows – přenastavení BIOS (UEFI/GPT) 12. Utility pro práci s BitLockerem 13. Řešení problémů s BitLockerem – složitější věci 14. Ruční zapnutí BitLockeru z příkazové řádky 15. Další tipy

Dnes se podrobněji podíváme na šifrování systémového disku (disku s Windows) pomocí BitLocker a na řešení obvyklých problémů. Budeme si povídat o využití čipu TPM (Trusted Platform Module) a vysvětlíme si, jak nám poslouží pro uložení klíče k disku pro BitLocker a jak ho koupíme nebo nastavíme.

Reklama

Moduly TPM

Notebooky mívají TPM modul integrovaný, AMD Ryzem mají fTPM (softwarovou implementaci TPM) a některé (neošizené) základní desky alespoň konektor pro TPM moduly, který musíte dokoupit.

Externí TPM modul
i Zdroj: PCTuning.cz
Externí TPM modul

Kde koupit TPM modul

Sehnat TPM modul je snadné, dají se běžně koupit. Moduly se 14-1 piny (čtrnáct pinů mínus jeden zaslepený) jsou spíš pro moderní desky ASUS a staré desky ASUS vyžadují 20-1 piny.

TPM kupte na T.S.BOHEMIA a.s., mají správně popisy a seznamy kompatibilních desek.

Stránky TSBohemia
i Zdroj: PCTuning.cz
Stránky TSBohemia

Instalace je snadná, TPM modul zastrčíte do desky a zapnete ho v BIOS. Postup a návod najdete ZDE.

Instalace TPM modulu
i Zdroj: PCTuning.cz
Instalace TPM modulu

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama