skrin-coolermaster-centurion-5-cac-t05-promysleny-interier-a-decentni-design
Skříně, zdroje, chladiče Článek Skříň CoolerMaster Centurion 5 CAC-T05: promyšlený interiér a decentní design

Skříň CoolerMaster Centurion 5 CAC-T05: promyšlený interiér a decentní design | Kapitola 4

Charles

Charles

31. 5. 2005 00:00 50

Seznam kapitol

1. Představení začíná - zevnějšek 2. Pohled dovnitř 3. Teplotní testy 4. Závěr

Minule jsme si představili počítačovou skříň se vskutku neobvyklým vnitřním uspořádáním. Jednalo se ovšem o model poněkud větších rozměrů, což by mnohým mohlo vadit. Dnes se podíváme na skříň velikosti miditower u které je uspořádání opět zcela klasické, na které jsme u ATX skříní zvyklí. Rozhodně se však také jedná o skříň hodnou našeho zájmu, jelikož provedení interiéru je společně se střízlivým designem něčím, co se jen tak neztratí a zaujme. Ve výbavě má i dva ventilátory (12cm v zadní a 8cm v přední části).

Reklama

Máme tu tedy skříň s kvalitní konstrukcí a systémem chlazení (konečně je zde model, kde výrobce pamatoval na účinné chlazení pevných disků). V případě designu skříně se opět zdržím nějakých soudů, nicméně zcela jistě budete budete souhlasit s tím, že nejde o žádný extravagantní typ.

V přední části je tedy umístěn ventilátor pro chlazení pevných disků a nasávání čerstvého vzduchu dovnitř skříně. V zadní části je umístěn 12cm ventilátor pro odsávání teplého vzduchu z prostoru kolem procesoru. Toto duo je možné doplnit třetím ventilátorem o průměru 8cm, který lze bezproblémově umístit na vnitřní stranu bočnice, kde jsou už předvrtány otvory pro šroubky a připravena odpovídající perforace. Ve spodní části bočnice je navíc další perforace, skrz kterou je v případě aktivního 12cm ventilátoru poměrně značně nasáván vzduch dovnitř skříně přímo do prostoru ke grafické kartě (bohužel zde však není žádný protiprachový filtr jako například v přední části, takže se touto cestou do skříně bude moci dostat poměrně dost prachu).

Chod 12cm ventilátoru lze označit jako za tichý a ten 8cm v přední části už o svém provozu dává znát a nejspíše jej uslyšíte - ale neobtěžuje (například námi použitý boxovaný chladič procesoru jej s přehledem přehlučel). Ani jeden však není monitorován, takže nelze určit rychlost otáček (jsou napájeny pomocí Molex konektorů). Zadní ventilátor tedy není třeba z důvodu hluku vypojovat a ten přední zase je dobré mít aktivní pro kvalitní chlazení pevných disků, které si to zkrátka zaslouží.

Skříň CoolerMaster Centurion 5 CAC-T05:  promyšlený interiér a decentní design
i Zdroj: PCTuning.cz

Pevné disky si zde přijdou na své, jelikož budou mít hned za sebou 8 cm ventilátor. Avšak pokud byste chtěli osadit všechny 3 pozice, tak ten spodní disk si moc proudění vzduchu neužije. Většinou ale bývají obecně pevné disky spíše dva, než více (dva ale považuji rozhodně za minimum už z hlediska bezpečnosti dat).

Uchycování mechanik, pevných disků a rozšiřujících karet je zde řešeno bezšroubkovou montáží, která je naprosto bezproblémová a rychlá. Základní desku je nutné naštěstí přišroubovat.

CoolerMaster Centurion 5 CAC-T05-UW (bez zdroje)

Klady

Zápory

+

design

- jen jedna externí 3.5 pozice

+ chlazení disků

- 8cm ventilátor v přední části je slyšet

+

bezšroubková montáž

- absence protiprachového filtru v bočnici

+ bočnici je možné doplnit o 8cm ventilátor

- pro úplné oddělání čelní masky nutná demontáž mechanik

+ stíněné kabely k předním konektorům

+ skříň standardně vybavena 2 ventilátory

+ nehlučný provoz

Rozměry: 202 x 435 x 500 mm (šířka, výška, hloubka), Váha: 7.8 kg

Orientační

cena: 1985,- bez DPH (JSC-Computers)

Skříň CM Centurion 5 CAC-T05-UW zapůjčila firma JSC-computers, které tímto děkujeme

Skříň CoolerMaster Centurion 5 CAC-T05:  promyšlený interiér a decentní design
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama