Sniper Elite III: zpátky na správné cestě
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Sniper Elite III: zpátky na správné cestě

Sniper Elite III: zpátky na správné cestě | Kapitola 4

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

7. 7. 2014 03:00 10

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Příběh, prostředí hry 3. Způsob průchodu misí, novinky 4. Zbraňový arzenál, další výbava
5. Levelování, úkoly a odměny 6. Náplň misí, namapování nepřátel 7. Umělá inteligence, multiplayer 8. Grafika hry, ozvučení, závěrečné shrnutí

Ze hry Sniper Elite III je cítit, že chce být lepší než její předchůdci, kterým hráči vyčítali množství technických chyb a nedostatků v hratelnosti. A docela se to daří, změny a nové prostředí dalšímu přírůstku do série Sniper Elite prospělo. Bude to však stačit na špičku žánru, nebo jsme se opět dočkali spíše průměru?

Reklama

Vedle klasického zbraňového arzenálu, v němž naleznete odstřelovací pušku, samopal a pistoli s tlumičem, je hrdina vybavený i dalšími pomůckami, jako jsou lékárničky, granáty, nášlapné miny, miny spouštěné vytrhnutím drátu, dynamit, ale také mírumilovnější hračičky jako je kámen a hořící a prskající vatra.

Kámen slouží na odlákání nepřítele podobně, jako to znáte například z hry Far Cry 3. Jestliže některý nepřítel stojí na místě, kde byste ho nejradši neměli, nebo kouká na stranu, která vám moc nevyhovuje, prostě ho hodíte na místo dostatečně blízko u nepřítele a zároveň v potřebném směru pro vás a budete čekat, až to půjde prozkoumat. Vatra působí jako časově omezená vábnička na nepřátele, já jsem ji ale moc často nepoužívala, jelikož jsem měla problém místo aktivace dostatečně rychle opustit.

Z těch méně mírumilovných udělátek stojí za zmínku mina, která vybuchne při vytržení drátu. Díky ní si můžete určitá místa zabezpečit před vstupem nepřátel a jistit si tak záda při zalehnutí a zaměřování důležitého cíle. Ostatní výbavu pak netřeba blíže popisovat, jelikož se nachází ve všech hrách tohoto typu.

Asi mi dáte za pravdu, že paleta vybavení není moc pestrá, což ruku v ruce s omezenou nabídkou pohybů do hry časem vnáší nudu stejně, jako neustále se opakující prostředí pouště. Docela mi chyběly takové ty vymoženosti z Far Cry 3, kdy jste například mohli kosit nepřátele potichu shora, nebo je stahovat a zabíjet zdola atd. Ve Sniper Elite III se dokonce nemůžete ujmout ani kulometu v kulometném hnízdu. Pár takových možností by stealth povahu této hry pěkně podtrhlo, vdechlo ji větší komplexnost a tím by zabránilo, abychom se u hry po pár hodinách hraní začali nudit.

Sniper Elite III: zpátky na správné cestě
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama