Sniper Elite III: zpátky na správné cestě
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Sniper Elite III: zpátky na správné cestě

Sniper Elite III: zpátky na správné cestě | Kapitola 7

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

7. 7. 2014 03:00 10

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Příběh, prostředí hry 3. Způsob průchodu misí, novinky 4. Zbraňový arzenál, další výbava
5. Levelování, úkoly a odměny 6. Náplň misí, namapování nepřátel 7. Umělá inteligence, multiplayer 8. Grafika hry, ozvučení, závěrečné shrnutí

Ze hry Sniper Elite III je cítit, že chce být lepší než její předchůdci, kterým hráči vyčítali množství technických chyb a nedostatků v hratelnosti. A docela se to daří, změny a nové prostředí dalšímu přírůstku do série Sniper Elite prospělo. Bude to však stačit na špičku žánru, nebo jsme se opět dočkali spíše průměru?

Reklama

I když Sniper Elite III v porovnání se svými předchůdci zaznamenala zlepšení v mnoha směrech, některé chybky bohužel zůstaly beze změny. Tou největší poskvrnkou hry je slabá umělá inteligence. Němečtí vojáci se někdy nesmyslně vrhají přímo pod vaše mířidla, v nevhodných okamžicích přeskakují zátarasy s pískem jako kamikadze, jen aby vám zavrtali kulku do břicha, nebo se pomalu plíží kolem zátaras zády k vám, i když je z předchozích událostí zřejmé, kde se zrovna nacházíte.

Problém s imbecilitou nepřátel nezmizí ani se zvýšením obtížnosti. V takovém případě je jediným citelným rozdílem agresívnější povaha vojáků a mnohem přesnější střelba, což na celkové atmosféře hry moc nepřidává. Na druhou stranu tepat tuhle hru kvůli umělé inteligenci dlouho nebudu, jelikož nepřátele můžete klidně obejít, nebo je sejmout dříve, než se do takového divadýlka pustí.

Sniper Elite III: zpátky na správné cestě
i Zdroj: PCTuning.cz

Obejít umělou inteligenci se dá i jiným způsobem – hraním multiplayeru. Ten nabízí vedle co-operativní hry, v níž se pustíte skrze příběhové mise bok po boku s přáteli, i klasické multiplayerové zápolení v arénách. Hra nabízí dedikované servery i možnost jejich prohlížení, takže do akce se zapojíte naprosto jednoduše a prakticky během několika kliknutí.

Mě klasická multiplayerová hra moc nebavila, jelikož v ní většinou skoro všichni vzhledem k povaze hry prakticky pořád kempují, což je vážně nuda. Na druhou stranu, některé ohlasy hráčů a fanoušků série Sniper Elite dávají na vědomí, že je tento způsob hry baví a multiplayer si užívají.

Sniper Elite III: zpátky na správné cestě
i Zdroj: PCTuning.cz

Klasický singleplayer, kooperativní hru a multiplayer pak doplňují ještě tzv. výzvy, kdy se snažíte v některé z daných arén přečkat co největší počet nájezdníků, nebo se pustíte do zajetí a udržení nepřátelské základny, či celkovou sabotáž nepřátelské základny. Tyto kratochvíle rozhodně stojí za vyzkoušení, ale nevěřím tomu, že by vás dokázaly bavit déle než pár minut.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama