Sony VAIO TT21XN/B - alternativa pro netbooky
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Sony VAIO TT21XN/B - alternativa pro netbooky

Sony VAIO TT21XN/B - alternativa pro netbooky | Kapitola 5

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

16. 10. 2009 03:00 16

Seznam kapitol

1. Sony VAIO TT21XN/B - hardware 2. Design, materiály, rozměry 3. Baterie, klávesnice, touchpad 4. Vstupy/výstupy, OS, příslušenství 5. Zvuk, chlazení, záruka 6. Testy procesoru
7. Testy operační paměti 8. Testy grafické karty - standardní 9. Testy pevného disku 10. Test výdrže baterie 11. Vyhodnocení a závěr

Přemýšlíte o koupi maličkého netbooku, avšak vadí vám vám často špatná kvalita dílenského zpracování, nízký výkon procesorů Intel Atom či absence optické mechaniky? Pokud nemáte hluboko do kapsy, existuje pro vás kromě koupě většího a robustnějšího notebooku ještě jedna alternativa.

Reklama

Kvalita zvuku a reproduktorů

O zvuk se o 11" VAIA starají dva miniaturní reproduktory ukryté nad klávesnicí. Čekejte proto kvalitu zvuku, která se dá poslouchat jen při té nejnižší hlasitosti a ani potom to není žádná lahoda pro uši. Na vyšší hlasitosti rovnou zapomeňte, zvuk už je poté téměř neposlouchatelný. Jako obvykle proto důrazně doporučuji investici do sluchátek.

Chlazení - provedení

Sony VAIO TT21XN/B - alternativa pro netbooky
i Zdroj: PCTuning.cz


-pro zvětšení klikněte-

Dovnitř počítače jsem se sice tentokrát nedostal, ale vzhledem k chování počítače předpokládám, že je chlazení vyřešené obvyklým způsobem pomocí jedné heatpipe, která odvádí teplo od procesoru a čipsetu na maličký pasiv profukovaný ventilátorem. Ostatní komponenty nijak chlazené nejsou.

 V kliduV zátěži
Procesor51 °C76 °C

Teplotní čidlo měl tentokrát pouze procesor a ačkoliv není jeho teplota v zátěži nejnižší, nejde o nijak závratnou hodnotu a stroj bez problémů zvládne i dlouhodobý provoz v zátěži. Příjemnou informací je, že se šasi nikde nezahřívá a to ani v několikahodinové zátěži.

Chlazení - hlučnost

Kancelářská práce ve Windows

V klidu je chlazení počítače jako u většiny dnešních notebooků příjemně tiché a nijak vás nebude rušit ani při práci večer v posteli.

Hraní počítačových her

Při plném vytížení procesoru a grafické karty ventilátor v notebooku jako obvykle podstatně zrychlí a uslyšíte jej i při běžném denním provozu. Zejména večer to není úplně příjemné, ale hlučnost není naštěstí tak velká, aby vás při práci rušila a větrák lze ignorovat.

Záruka

Standardní záruka na notebooky Sony VAIO je 24 měsíců s 30denní lhůtou na opravu v autorizovaném servisu. Lze však zakoupit mnoho různých rozšíření záruky jako jednoletá mezinárodní, běžné rozšíření záruky až na pět let či záruku s opravou notebooku druhý den z zákazníka (next business day).

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama