sunbeam-trio-je-libo-skrin-s-budiky
Skříně, zdroje, chladiče Článek SunBeam Trio: Je libo skříň s budíky?

SunBeam Trio: Je libo skříň s budíky? | Kapitola 5

Bronislav Kujál

Bronislav Kujál

1. 2. 2006 01:00 27

Seznam kapitol

1. SunBeam Trio 2. Popis 3. Vnitřní uspořádání 4. Systém chlazení a kabeláž 5. Instalace 6. Zkušenosti a závěr

Nemůžete si vybrat v nepřeberném množství skříní? Nevyhovují vám všudypřítomné informační LCD, které najdete skoro na každé skříni? Chcete moderně řešenou originální skříň s nádechem retro stylu? V tom případě zbystřete pozornost, protože společnost SunBeamTech zařadila do své nabídky zajímavou skříň Trio, která možná vaše požadavky splní.

Reklama

Instalace je u Tria velmi jednoduchá. Vyberete si pozice, které chcete osadit. Z těchto pozic odstraníte plastové klipsy.  Montáž pomocí těchto klipsů je velmi jednoduchá. Osadíte vybranou pozici mechanikou, tak aby se překrýval otvor pozice se závitem na mechanice. Do těchto otvorů zatlačíte z obou stran klipsy a otočíte středovým kolíkem, tím zajistíte klips a zároveň i mechaniku, kterou jistí hroty klipsu zasazené do závitů.

SunBeam Trio: Je libo skříň s budíky?
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro montáž jsem použil jednu DVD mechaniku a tři pevné SATA disky a floppy mechaniku.

SunBeam Trio: Je libo skříň s budíky?
i Zdroj: PCTuning.cz

Mechaniky zepředu vložíme do vybraných pozic, samozřejmostí je nejdřív odstranění plastových a plechových krytek pozic. Potom už stačí pouze z každé strany zajistit mechaniku či pevný disk klipsem. Tato operace zručnému člověku zabere nanejvýš půldruhé minuty času, což je velkou výhodou pro pozdější manipulaci. Není potřeba hledat šroubovák a výměna nové DVD mechaniky je otázkou chvilky.

Pokračujeme montáží zdroje, ten už musíte bohužel připevnit šrouby. V tomto bodě bych se pozastavil nad kvalitou opracování otvoru pro zdroj. Skříň celkově je vyvedená ve velmi dobré kvalitě a nikde nejsou ostré hrany. Tedy až na tento otvor, na ten výrobce dost zapomněl a je potřeba při umístění zdroje zvýšená opatrnost, jinak se okamžitě pořežete o ostrý plech. Jinak montáž zdroje je absolutně bez problémů a namontovaný zdroj ve skříni má dostatek prostoru jak pro kabeláž, tak pro ochlazování. 

Po montáži zdroje osadíme skříň základní deskou. Ve skříní je dostatek prostoru a základní desku není nutné nijak natáčet a srovnávat.


kliknutím obrázek zvětšíte

Montáž základní desky se obešla také bez problémů, podložní plech se nijak neprohýbal a z výroby byl již osazený matkami. 


kliknutím obrázek zvětšíte

 Potom již stačí zapojit kabely do všech konektorů, osadit základní desku grafickou kartou a montáž je hotová. Velmi jsem ocenil dostatek prostoru na umístění a svázání všech kabelů. Díky prostoru mezi pravou bočnicí a HDD košem, bylo možné zamaskovat a pohodlně vyvázat většinu kabeláže. Tím se výrazně zlepší cirkulace vzduchu ve skříní. Poslední akcí montáže je umístění teplotního čidla na chladič a zapojení větráčků.

Jedinou výhradu a kritiku si při montáži plně zasloužil plastový hřeben, který ani omylem nepasoval a zajistit jakoukoliv kartu byl problém. V zasunutí klipsu ke kartě bránila karta samotná, v případě grafické karty se její PCB nacházelo přímo ve středu klipsu a ne nad vrchní hranou, jak by bylo ideální představou výrobce. Zajistit kartu pomocí hřebenu by bylo možné, až po vytvoření průřezu v plastovém klipsu, na což při testu už nezbyl čas. Je zde ovšem ještě jedna možnost.

Nechci nijak podezřívat výrobce, ale vypadá to tak, jako by o problému věděl a nabízí alternativní řešení. Tedy spíše klasické řešení. Jednoduše odmontujete hřeben ze skříně a volnou kartu připevníte šroubem.

Návod a podrobný popis skříně najdete na webu výrobce zde.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama