test-6x-volanty-pro-pc-neni-volant-jako-volant
Hardware Článek Test: 6x volanty pro PC (není volant, jako volant)

Test: 6x volanty pro PC (není volant, jako volant) | Kapitola 5

Stepanek

Stepanek

19. 8. 2003 00:00 74

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Microsoft SideWinder FF, Thrustmaster F1 FF 3. Thurstmaster FF GT, Logitech Formula Force GT 4. Logitech MOMO Force, Thrustmaster 360 Modena 5. Závěr

Snad každý už hrál, s menším či větším úspěchem, počítačový simulátor aut. Tyto simulátory jsou již na velmi vysoké úrovni jak po stránce grafické, tak i po té fyzikální. Bohužel většina lidí stále zapomíná, že skutečné auto taky neřídí přes klávesnici a stejně tak je velmi obtížné, ne-li nemožné hrát současné počítačové simulátory aut bez správného volantu. Proto se dnes podíváme na volanty se kterými se setkáte nejčastěji a pokusíme se každému vybrat ten pravý.

Reklama

Závěr je celkem jednoznačný. Pokud si chcete udělat radost, volte jednoznačně Thrustmaster F1 Force Feedback. Tento volant je absolutní špička mezi všemi, ovládání je přesné, zpětná vazba silná a celkově i vzhledem na mě velmi zapůsobil. Ale musíte být připraveni za tuto kvalitu taky zaplatit. V závěsu se pohybuje Logitech MOMO, který mírně zaostává ve zpětné vazbě. Ta nedosahuje takové síly.

Další seřazení je již celkem jasné, Microsoft SideWinder Force Feedback a spolu s ním je na stejné úrovni Thrustmaster Force Feedback GT. Na konci startovního pole se pohybuje Logitech Formula Force GP. Ale i tak je lepší tento volant než půl hodina hraní na klávesnici.

Zvláštní kapitolou pak je jediný volant v testu, který je bez force feedbacku, Thrustmaster Modena 360. Ovládání volantu je sice přesné, ale k dokonalému zážitku ze hry mi chyběl právě FF.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama