thermaltake-swing-hodne-muziky-za-malo-penez
Skříně, zdroje, chladiče Článek Thermaltake Swing: Hodně muziky za málo peněz

Thermaltake Swing: Hodně muziky za málo peněz | Kapitola 3

Bronislav Kujál

Bronislav Kujál

4. 11. 2005 00:59 31

Seznam kapitol

1. Thermaltake Swing 2. Popis 3. Vnitřní uspořádání 4. Systém chlazení a kabeláž 5. Instalace 6. Zkušenosti

Thermaltake je rozhodně jednou z významných společností zabývající se výrobou a distribucí počítačových skříní, chladičů, zdrojů a dalších doplňků. Jak je již zvykem, Thermaltake nás neustále zahrnuje něčím novým a jejich pestrá nabídka se neustále a pravidelně rozrůstá. Jednou z několika posledních novinek je i počítačová skříň Thermaltake Swing, se kterou má tato společnost plán oslovit většinu uživatelů jak cenou, tak kvalitou. Co všechno nám tato novinka nabízí, se dočtete v recenzi.

Reklama

Výše popsané plastové čelo lze jednoduše odklapnou ze skříně. Dočasné odstranění čela je nutné pro montáž 5.25" mechanik, ale k tomu se dostaneme později. Odstranění čela hlavně po montáži slouží k vyčištění protiprachového filtru vespodu skříně. Filtr i s plastovým rámečkem pro přichycení větráčku lze jednoduše vyměnit.

Thermaltake Swing: Hodně muziky za málo peněz
i Zdroj: PCTuning.cz

Samotné plastové čelo je ke skříní přichycené šesti nýtky. Ty velmi pevně drží a pro odstranění čela je nutné vyvinout dost síly. Uprostřed nýtku je vždy šroubek pro roztažení nýtku. Tím lze ovlivnit tlak potřebný na zpětné nacvaknutí.

Thermaltake Swing: Hodně muziky za málo peněz
i Zdroj: PCTuning.cz

Po odstranění pravé bočnice získáme přístup k několika otvorům, umožňující protáhnou kabely a umístit je do volného prostoru mezi pravou bočnicí. I když je na tuto skříň použitý tenčí 0,8mm ocelový plech, přesto se skříň může pochlubit vynikající pevností. Skvělá pevnost je jednoduše dosažena několika různými funkčními prolisy, umožňující provoz bez zbytečných vibrací a zabraňují kroucení a prohýbání plechů. U produktů této firmy je to spíše povinností, vyrobit kvalitní skříň bez ohledu na použitý materiál a prodejní cenu. Výsledek je více než uspokojivý: váha pouze 7,65kg, kvalitní materiál a pevné zpracování. Je škoda, že se toto lakonické hodnocení nedá použít obecně pro všechny skříně.

Thermaltake Swing: Hodně muziky za málo peněz
i Zdroj: PCTuning.cz


kliknutím obrázek zvětšíte

Pod levou bočnicí s průhledovým oknem je skryt prostor pro montáž. Podrobně si vše popíšeme, jak jsem již dříve naznačil, Thermaltake pro design použil již osvědčené tvary, což se nedá říci o vnitřním upořádání. To je zbrusu nové a mám dojem, že prozatím se neshoduje s některým již použitým u jiného modelu skříně. Nečekejte ovšem u tohoto levného provedení nějaké zázraky, ale i tak se dá toto uspořádání označit za velmi vydařené.       

Thermaltake Swing: Hodně muziky za málo peněz
i Zdroj: PCTuning.cz

Ve vrchní části na je prostor pro umístění zdroje. Pod ním má své místo zadní 12cm větráček v plastovém koši, z kterého lze velice jednoduše vyjmou. Větráček je umístěný zhruba v úrovni chladiče CPU a grafické karty a má za úkol odsávat teplý vzduch ven ze skříně. Vedle větráčku je klasický výřez pro umístění krytky zadních konektorů základní desky. Dole je sedm slotů karet, zajištěné plastovými kolíky. Jedná se o jednoduchou záležitost, kolík vyhnete směrem nahoru a nato vysunete doleva a tím uvolníte prostor pro kartu. Po vložení karty opačným způsobem kartu zajistíte.

Thermaltake Swing: Hodně muziky za málo peněz
i Zdroj: PCTuning.cz

Čelní část skříně je vyhrazena pro montáž mechanik. Swing umožňuje montáž  do čtyř 5,25" pozic a dvou 3,5" pozic. Vrchní 3,5" najdete nezvykle umístěnou nahoře a to za cenu jedné zabrané 5,25" pozice, kde tento prostor sdílí s panelem s externími konektory. Dole najdeme mírně bokem koš pro 3x HDD. V tomto koši po vyjmutí najdete nasazovací plastové klipsy pro montáž mechanik a pevných disků, které jsou naskládané na plastových šuplíkách, které pasují do 3,5" pozice.

Koš je natočený kolmo k bočnici a tím stejným způsobem se i do něj vkládají pevné disky.Hned vedle koše je plastový rámeček, chycený k čelu skříně. Rámeček slouží pro umístění 12cm větráčku, ten má za úkol nasávat studený vzduch do skříně a aktivně ochlazovat disky v koši. Bohužel větráček není součástí dodávky a pokud chcete mít aktivně chlazení disky, musíte si ho dodatečně dokoupit.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama