thermaltake-swing-hodne-muziky-za-malo-penez
Skříně, zdroje, chladiče Článek Thermaltake Swing: Hodně muziky za málo peněz

Thermaltake Swing: Hodně muziky za málo peněz | Kapitola 4

Bronislav Kujál

Bronislav Kujál

4. 11. 2005 00:59 31

Seznam kapitol

1. Thermaltake Swing 2. Popis 3. Vnitřní uspořádání 4. Systém chlazení a kabeláž 5. Instalace 6. Zkušenosti

Thermaltake je rozhodně jednou z významných společností zabývající se výrobou a distribucí počítačových skříní, chladičů, zdrojů a dalších doplňků. Jak je již zvykem, Thermaltake nás neustále zahrnuje něčím novým a jejich pestrá nabídka se neustále a pravidelně rozrůstá. Jednou z několika posledních novinek je i počítačová skříň Thermaltake Swing, se kterou má tato společnost plán oslovit většinu uživatelů jak cenou, tak kvalitou. Co všechno nám tato novinka nabízí, se dočtete v recenzi.

Reklama

Chlazení skříně odpovídá dnešnímu běžnému standartu. Zepředu se stará o nasávání studeného vzduchu přední 12cm větráček (není součásti balení). Pokud ho do této pozice v blízkosti koše HDD dodatečně umístíte, bude aktivně disky v koši ochlazovat. Proud vzduchu pokračuje přes HDD koš a grafickou karty, kde pak pokračuje směrem nahoru. Proud pokračuje přes chladič CPU, kde končí jeho cesta a je odsán ven ze skříně zadním 12cm větráčkem. Samozřejmě pokud vlastníte zdroj s účinným větráčkem, cirkulace vzduchu je ještě o tento větráček posílena.

Thermaltake Swing: Hodně muziky za málo peněz
i Zdroj: PCTuning.cz

Součástí skříně je pouze zadní 12cm větráček původem od poměrně známé značky výrobce větráčků EVERFLOW, která dodává tyto větráčky pro Thermaltake a řadu dalších firem.

Thermaltake Swing: Hodně muziky za málo peněz
i Zdroj: PCTuning.cz

Jedná se o model A1225L12S s rozměry 120x120x25mm a je osazený kluzným ložiskem. Při otáčkách 1300 ot./min. produkuje hlučnost 17dBA a může se pochlubit slušným výkonem 38,6 CFM. Ve skříni najdete vepředu pouze rámeček do kterého je možné vložit přední větráček. Větráček si můžete dodatečně vybrat podle libosti. Chybějící přední větráček je zřejmě marketingový tah, kterým se výrobce snaží stlačit cenu skříně na nutné minimum, bez toho aby se nějak šetřilo na materiálu.

Thermaltake Swing: Hodně muziky za málo peněz
i Zdroj: PCTuning.cz

Ve skříni najdete všechnu kabeláž potřebnou pro připojení externí výstupů k základní desce. Jedná se o externí výstupy 2x USB 2.0, 1x IEEE 1394, 1x audio a 1x mic. Samozřejmostí jsou tu důležité konektory RESET SW, HDD LED, POWER SW, POWER LED,SPEAKER a MOLEX pro napájení větráčku.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama