thermaltake-swing-hodne-muziky-za-malo-penez
Skříně, zdroje, chladiče Článek Thermaltake Swing: Hodně muziky za málo peněz

Thermaltake Swing: Hodně muziky za málo peněz | Kapitola 2

Bronislav Kujál

Bronislav Kujál

4. 11. 2005 00:59 31

Seznam kapitol

1. Thermaltake Swing 2. Popis 3. Vnitřní uspořádání 4. Systém chlazení a kabeláž 5. Instalace 6. Zkušenosti

Thermaltake je rozhodně jednou z významných společností zabývající se výrobou a distribucí počítačových skříní, chladičů, zdrojů a dalších doplňků. Jak je již zvykem, Thermaltake nás neustále zahrnuje něčím novým a jejich pestrá nabídka se neustále a pravidelně rozrůstá. Jednou z několika posledních novinek je i počítačová skříň Thermaltake Swing, se kterou má tato společnost plán oslovit většinu uživatelů jak cenou, tak kvalitou. Co všechno nám tato novinka nabízí, se dočtete v recenzi.

Reklama
 
i Zdroj: PCTuning.cz
 


kliknutím obrázek zvětšíte

Thermaltake Swing: Hodně muziky za málo peněz
i Zdroj: PCTuning.cz


kliknutím obrázek zvětšíte

Odstraněním igelitu si můžeme konečně celou skříň pořádně prohlédnout. První co Vás jistě zaujme je plastové čelo s výraznou zrcadlovou úpravu a takové odlesky na plastu vidím poprvé. Povrchovou úpravu bych bez ostychu klidně srovnal s pochromováním a jako důkaz na fotografiích sem tam uvidíte nějaké nechtěné objekty, které se vděčně odráží v čele. Focení byla vcelku zábava a nejednou jsem byl nucen použít dálkovou spoušť, abych nefiguroval na každé fotce. 

Thermaltake Swing: Hodně muziky za málo peněz
i Zdroj: PCTuning.cz


kliknutím obrázek zvětšíte

Pokud si začnete podrobněji prohlížet Swing, brzy Vás napadne že jste již něco takového jistě viděli. A máte pravdu typově je Swing velmi podobný své starší celohliníkové luxusní sestře Tsunami. Zvlnění čela a efektní chromový vodorovný proužek najdete v nabídce u Thermaltake i na dalších modelech skříní, jako je Soprano a Tenor. Proč ne, že? Není důvod vymýšlet něco nového, když se tento design dobře prodává. Navíc jde o velmi jednoduché tvary, které nejsou nijak výstřední a navíc díky chromovému proužku se tváří dostatečně luxusně a honosně. Jedinou výraznou změnou v tomto designu proti straším podobným modelům je, že vlnka neslouží jako dvířka čela. Krytky pozic jsou z ekonomických důvodů u tohoto modelu přímo součástí čela. Přes veškerou snahu bohužel Swing působí poněkud lacině a lesklý plastem se luxusní hliník nepodařilo nenahradit.

Thermaltake Swing: Hodně muziky za málo peněz
i Zdroj: PCTuning.cz

Bohužel i když je čelo velmi kvalitně zpracováno, svůj materiálový původ nijak neschová. Trošku nezvykle a ještě víc lacině působí panel bez krytky s externími výstupy pro 2x USB 2.0, 1x IEEE 1394, 1x audio a 1x mic. Ten je netradičně umístěný v 5.25" vrchní pozici. V této pozici je těsně pod konektory 3.5" pozice, kterou lze využít pro umístění floppy mechaniky či nějaké čtečky karet. Tato pozice tu není navíc, protože v místě klasického umístění najdete pouze jeden slot pro 3.5" pozici. Vedle této pozice jsou umístěné tlačítka POWER A RESET.  Vedle tlačítek jsou samozřejmostí diody, tradičně signalizují zapnutí a aktivitu HDD.

Thermaltake Swing: Hodně muziky za málo peněz
i Zdroj: PCTuning.cz


kliknutím obrázek zvětšíte

Bočnici zdobí polooválné průhledové okno provedené z plexiskla. Okno je k bočnici připevněno čtrnácti černými plastovými nýtky. Okno zprostředkovává skoro kompletní pohled na vnitřek skříně. Stačí dodat nějaké osvětlení dovnitř skříně a díky velkému oknu můžete provoz PC kontrolovat i v noci. Na levé straně bočnice je plastové madlo pro snadné otevření a přístup do vnitřku skříně. Madlo je hustě provrtané a poměrně velkými otvory umožňuje přísun chladného vzduchu do skříně. Bohužel na bočnici nejsou nachystané otvory či prostor na umístění pomocného větráčku. Zručnější mezi námi si ovšem zcela jistě bez problému poradí s umístěním. Musím dodat, že obě verze bez průhledového okna mají tyto otvory na umístění větráčku předvrtané. Proč nejsou u této verze s oknem je záhadou.

Thermaltake Swing: Hodně muziky za málo peněz
i Zdroj: PCTuning.cz


kliknutím obrázek zvětšíte

Zezadu skříně najdeme klasické rozložení, tedy nahoře zdroj. Základní deska se montuje na pravou stranu a proto je zezadu nalevo prostor i pro krytku ke konektorům základní desky. K dispozici je sedm pozic na karty, nad pozicemi je krycí mřížka zadního 12cm větráčeku, sloužícího k odsávání teplého vzduchu ze skříně. Obě bočnice jsou zezadu zajištěné čtyřmi šrouby, které lze povolovat i zatahovat ručně. Zajištění bočnic proti nechtěnému otevření Swing postrádá.

Thermaltake Swing: Hodně muziky za málo peněz
i Zdroj: PCTuning.cz

Ve spodu skříně jsou již z výroby čtyři plastové nožky vysoké 7mm. Jde o klasické velmi levné řešení, kulaté plastové nožky jsou nacvaknuté ke spodku skříně plastovými nýtky. Plastové nožky jsou ideální proti poškrábání stolu či nábytku, ale pokud budete skříň popotahovat, nechávají za sebou zřetelné černé stopy. Dole je ještě zřetelný otvor pro nasávaní vzduchu pro čelní větráček.

V balení Thermaltake Swing najdete:

  • ocelovou skříň Swing
  • veškeré montážní a potřebné šroubky
  • plastové pásky na stažení kabeláže
  • montážní plastové klipsy mechanik
  • krytku konektorů MB
  • 1x 12cm větráček  
  • Podrobný manuál v anglickém jazyce
Thermaltake Swing: Hodně muziky za málo peněz
i Zdroj: PCTuning.cz

    

 

Thermaltake Swing

Typ skříně Middle tower
Kód modeluWB6000BWS/ WB6000SWS/ WB6000SNS/ WB6000BNS
Rozměry 430 x190 x 500 mm
Materiál čelaPlast
Materiál skříně0.8mm SECC
BarvaStříbrná / Černá
Váha7.65kg
5.25" externích pozic4
3.5" externích pozic2
3.5" interních pozic4
PCI slotů

7

Podporované formáty MB

Micro ATX, Standard ATX

Systém chlazení, použité větráčky

čelo skříně 120x120x25 mm, 1300rpm, 17dBA (nasávání)
není součástí balení
zadek skříně 120x120x25 mm, 1300rpm, 17dBA (odsávání)

Externí výstupy

2x USB2.0, 1x IEEE1394 Firewire, 1x audio & speaker výstup

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama