TrackMania 2: Stadium a Valley — krásné nové arkády
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek TrackMania 2: Stadium a Valley — krásné nové arkády

TrackMania 2: Stadium a Valley — krásné nové arkády | Kapitola 11

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

18. 7. 2013 03:00 19

Seznam kapitol

1. Engine převzatý ze starších dílů 2. Nároky hry, testovací sestava, metodika 3. Stadium — výsledky GK na nastavení Nice 4. Stadium — výsledky GK na nejvyšší nastavení 5. Stadium — vliv procesoru na hru 6. Valley — výsledky GK na nastavení Nice
7. Valley — výsledky GK na nejvyšší nastavení 8. Valley — vliv procesoru na hru 9. Stadium — galerie in game screenshotů 10. Valley — galerie in game screenshotů 11. Závěr

Na konci června vyšla plné verze arkádových závodů TrackMania 2: Stadium a během července byla spuštěna otevřená testovací verze připravovaného Valley. Obě hry jsme vyzkoušeli a změřili jejich hardwarové nároky. Ty jsou i na nejvyšší nastavení detailů poměrně nízké, zatímco grafika příjemně překvapí svou detailností.

Reklama
TrackMania 2: Stadium a Valley — krásné nové arkády
i Zdroj: PCTuning.cz


TrackMania 2: Valley

Arkádové závody TrackMania jsou velmi populární a s pokračováními jejich vývojáři zrovna nešetří. Aktuální díl TrackMania2: Stadium a vyvíjený nástupce Valley jsou tak již 11. a 12. hry v této sérii. Technická stránka her se posunuje jen pomalu a není proto divu, že grafika jednotlivých dílů si je s drobnými rozdíly podobná jako vejce vejci. Nutno však uznat, že vypadá velmi dobře. Zmínit musím dobře zpracované částicové efekty a tratě i jejich okolí. Především u Valley není o množství detailů okolo trati nouze.

TrackMania 2: Stadium a Valley — krásné nové arkády
i Zdroj: PCTuning.cz


TrackMania 2: Stadium

Hardwarové nároky obou her jsou i při nejvyšším nastavení detailů relativně nízké, optimalizace je zde výborná. TrackMania2: Stadium si ve Full HD rozlišení při nejvyšším nastavení všech detailů zahrajete na grafických kartách nižší střední třídy, jako je nVidia GeForce GTX 650 nebo AMD Radeon HD 7750. Valley má nároky o něco vyšší. V jeho případě pro plynulé hraní při stejném nastavení detailů doporučuji o stupeň výkonnější karty (GeForce GTX 650 Ti/Radeon HD 7790). Po mírném snížení detailů obě TrackManie plynule bez problémů rozběháte na dnešních lowendových kartách a na úplné minimum se nemusejí obávat ani majitelé integrovaných grafických čipů či hráči s letitými stroji.

TrackMania 2: Stadium a Valley — krásné nové arkády
i Zdroj: PCTuning.cz


TrackMania 2: Valley

Také nároky na výkon procesoru mají TrackManie nízké. Oba díly s velkou rezervou běžely na všech testovaných modelech včetně slabého dvoujádrového Pentia. V praxi by tak problém s plynulostí neměli mít ani majitelé slabších notebooků či starších počítačů s procesory rodiny Intel Core 2 Duo, AMD Phenom II nebo Athlon X2.

Poděkování

Děkujeme partnerům Asus, Gigabyte, Intel a MSI, kteří zapůjčili vybavení na testy.

alt

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama