V jednoduchosti je krása: mechanická Ozone Strike Pro
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek V jednoduchosti je krása: mechanická Ozone Strike Pro

V jednoduchosti je krása: mechanická Ozone Strike Pro | Kapitola 6

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

6. 11. 2015 10:00 17

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Balení 3. Design a provedení 4. Ergonomie a vlastnosti Cherry MX Red 5. Software 6. Závěr

Ozone představil novou mechanickou klávesnici Strike Pro. I v záplavě mechanických klávesnic nás její atraktivní cena v kombinaci s elegantním designem, dobrými vlastnostmi a slušným provedením přesvědčila o tom, že stojí za recenzi. Podíváme se, proč by vám mohla anebo naopak nemusela vyhovovat.

Reklama

Než se pustíme do shrnutí, tak musíme zmínit i jeden z testů, který jsme doposud nepopsali. Ozone Strike Pro se chlubí NKRO, což znamená, že by klávesnice měla být schopna rozpoznat stisk libovolného počtu a kombinace kláves. K tomuto testu používáme Aquas Key Test, což je jednoduchá aplikace, která vizualizuje detekované aktuálně stisknuté klávesy. Je tak možné najít určitá omezení v kombinacích, které lze najednou stisknout. Strike Pro zde prošel na jedničku, žádné omezení jsme nepozorovali - jde tedy o NKRO klávesnici.

Shrnutí

Testovat klávesnici Strike Pro od Ozone jsme začali s pozitivním očekáváním, tedy i pomyslnou vyšší laťkou. Dostála tato klávesnice našim očekáváním? Někde ano, někde ale pokulhávala spíše pod standardem na poli mechanik. Vyplatí se ji tedy pořizovat nebo ne?

V jednoduchosti je krása: mechanická Ozone Strike Pro
i Zdroj: PCTuning.cz

Prvním aspektem pro mnohé bude cena. Ta se pohybuje okolo 2400 Kč, což je u mechanické podsvícené klávesnice příjemná cena, obzvlášť, když jsme byli svědky uvedení modelů s cenovkou přes 5000. Cena ale není vše. Kupujícího bude dále zajímat nejspíše to, na jakých spínačích je klávesnice postavena. Základem je zde vysoký standard od německých Cherry. Náš kousek byl vybaven MX Red (dostupné jsou i další varianty na CHerry MX), což jsou ideální spínače pro hraní her, ale text se na nich píše také dobře.

V jednoduchosti je krása: mechanická Ozone Strike Pro
i Zdroj: PCTuning.cz

Se spínači je také spojeno KRO, respektive v případě Strike Pro NKRO - na klávesnici můžete stisknout libovolnou kombinaci kláves a dojde k aktivaci všech. Toto je opět vlastnost žádoucí pro řadu her. K plusům musíme také zařadit i design, který se nám subjektivně líbil a považujeme ho za elegantní v porovnáním, co je k dispozici na trhu. Stejně tak podsvícení přidává na vzhledu, nicméně rozdílné barvy se časem mohou okoukat a budou spíše na obtíž.

Když jsme ale u podsvícení a kláves, tak se chtě nechtě dostáváme i k minusům. Co je politování hodné, je potisk kláves, respektive použitý font. Designově stylizovat takto důležitou a praktickou věc je prostě hřích, který bude trnem v oku mnohých uživatelů. Někomu samozřejmě vadit nemusí. Dalším zádrhelem jsou pak makra, která sice můžete definovat, ale jen pro sdílené klávesy, což je diskvalifikuje pro práci a řadu dalších aktivit. Software pro jejich definici je také bídný, nicméně jej nemusíte mít pořád nainstalovaný, stačí nahrát profily do paměti klávesnice a je hotovo.

Suma sumárum jde o slušnou klávesnici s řadou pozitiv, ale také několika negativy, které každý musí zvážit. Celkový dojem je dobrý, klávesnic lze doporučit, zejména pak k hernímu nasazení.

V jednoduchosti je krása: mechanická Ozone Strike Pro
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama