Virtuální svět je tu pro nás. 3D brýle jsou jen vstupenkou!
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Virtuální svět je tu pro nás. 3D brýle jsou jen vstupenkou!

Virtuální svět je tu pro nás. 3D brýle jsou jen vstupenkou! | Kapitola 8

Michal Rybka

Michal Rybka

18. 9. 2014 01:00 33

Seznam kapitol

1. Virtuální realita virtuálně 2. Forte VFX1 Virtual Reality Headgear 3. Realita je trošku ošemetná 4. Virtuální realita není bez problémů 5. Další zkušenosti z virtuálního prostoru
6. Horror ve virtuální realitě! 7. Další ukázky a předváděčky 8. A ještě další 9. A další 10. Virtuální realita nejenom pro zábavu

Na konci 90. let jsem měl možnost vyzkoušet si na výstavě jedny z prvních komerčně prodávaných virtuálních brýlí. Nevěnoval jsem jim mnoho času, bylo tam moc lidí a brýle byly od davů už dost špinavé a mastné. Proč taky: Bylo přece jasné, že nejpozději do půl roku bude virtuální realita všude. Pak si je budu moci zkoušet až do aleluja! Naivní, což?

Reklama

V dalším balíku virtuálně relativních podivností najdeme například strašidelnou procházku lesem, simulátor démonického soudu, hudební hru, u které vám upadne hlava a hlavně simulátor slepice, Chicken Simulator. Přestože je tato hra určená pro děti, začne být docela děsivá ve chvíli, když vás začne honit liška. Je sice blbě animovaná, ale je oproti vám velká, jde po vás a chce vás zabít!

Mezi hodně divné věci patří třeba simulátor civění na lidi v metru, což vypadá jako trenažér pro obtěžující úchyly. Těžko říct, jestli jde o zárodek nějaké šílené sexuální hry, kompenzaci nějakého defektu autora anebo nějaká terapeutická hra pro nerdy, kteří odmítají opustit domov. Buď jak buď, je to hodně divné – a pamatujte, don't date robots!

Toto varování není plané: Velmi pravděpodobně brzy vzniknou i všelijaké sexuální hry, uspokojující všechny možné i nemožné úchylky. Nepochybně se s něčím strašně úchylným vytasí Japonci, kteří už mají problém s rozmnožováním a chozením na veřejnost teď. Určitě udělají nějaký tentacle porn jako „Rybářova žena“ a „Rybářova žena 2: Retentacling“ (jak tyto skvosty zmiňuje seriál Archer).

Osobně preferuji normálnější hry, i když se v nich taky můžete ztratit, jako například v Minecraftu. Notch se kdysi nechal slyšet, že podporu pro Oculus Rift neplánuje, nicméně teď je to už v rukou Microsoftu a navíc už existuje docela povedený mod, takže mi nedává žádný smysl, proč by budoucí verze Minecraftu Oculus podporovat neměly. Rozhodně to vypadá moc, moc dobře!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama