WowWee MiP a MiPosaur: tak trochu náladové robohračky
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek WowWee MiP a MiPosaur: tak trochu náladové robohračky

WowWee MiP a MiPosaur: tak trochu náladové robohračky | Kapitola 5

Filip Eckstein

Filip Eckstein

8. 8. 2016 03:00 6

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Rozbalujeme 3. WowWee MiP – takový věrný sluha 4. WowWee MiPosaur – náladový kousek prehistorie 5. Aplikace pro smartphone 6. Video, hodnocení a závěr

Na mušku jsme si tentokrát vzali dvě robohračky z dílen společnosti WowWee. Kolečka jsme provětrali jak balancujícímu robotu MiP, tak lehce náladovému, zato však nebojácnému dinosaurovi. Oba kousky se samozřejmě těší konektivitě se smartphony. Uvnitř článku na vás opět čeká i krátké video z testování.

Reklama

Oba roboti disponují konektivitou Bluetooth, přičemž je možné se k nim připojit ihned po jejich zapnutí. Abychom je ale mohli ovládat, je nutné si do tabletu či chytrého telefonu stáhnout a nainstalovat speciální stejnojmennou aplikaci (podporovány jsou platformy Android a iOS). Každý robot má aplikaci vlastní, softwarově jsou si nicméně velice podobné a i některé mini hry v nich jsou stejné. Úspěšné připojení robot indikuje zezelenáním hrudní LED.

Oba roboty je možné skrze Bluetooth spojit s chytrým telefonem či tabletem.
i Zdroj: PCTuning.cz
Oba roboty je možné skrze Bluetooth spojit s chytrým telefonem či tabletem.

 

Jak již bylo zmíněno, aplikace obsahuje různé mini hry. Kromě standardního režimu řízení pohybu robota lze dinosaura nebo balancujícího panáka vyslat na výpravu, jejíž trasu stačí nakreslit na obrazovce telefonu. Namalovaná trasa se pak v mžiku nahraje do robota, který ji bez váhání vykoná (pokud se ovšem nezasekne o překážku, se kterou jste při návrhu cesty nepočítali).

Dalším módem, který stojí za zmínku, je režim tance. V něm vám totiž aplikace umožní vybrat si kteroukoliv píseň, již máte v telefonu uloženou a nechat na ni robota tancovat. Na výběr je několik tanečních stylů a druhů pohybu, které můžete libovolně kombinovat. U MiPosaura je tanec velice efektní, neb při něm používá svůj ocas, který v pohybu působí vskutku realisticky. Tancovat ale umí i balancující panák MiP.

David versus Goliáš

Přestane-li vás bavit „robotit“ po vyšlapaných cestičkách či pozorovat veselé křepčení robotů na vaši oblíbenou píseň, aplikace rovněž umožňuje převést roboty do bojového režimu a nechat je se utkat v módu „Battle“. Zprvu jsem se domníval, že lze proti sobě postavit pouze dva MiPy nebo dva MiPosaury. Realita mě však příjemně překvapila. WowWee počet bojujících robotů v zásadě nijak neomezuje a lze proti sobě postavit i proporčně naprosto odlišné roboty - jako například MiPa proti MiPosaurovi.

Aplikace MiPosaurus - bojová obrazovka.
i Zdroj: PCTuning.cz
Aplikace MiPosaurus - bojová obrazovka.

 

Aby oba roboti mohli bojovat, musí být každý z nich v bojovém režimu, čehož snadno docílíme přepnutím v mobilní aplikaci. Princip boje je jednoduchý. Každý robot má pouze omezené zdraví a zbraně, jejichž munice se pravidelně dobíjí. Střelba je doprovázena futuristickým efektem laserové střelby a fyzicky je realizována impulzy z IR vysílačů robota. Pokud impulz doputuje k IR přijímači druhého robota, zasaženému robotovi se sníží aktuální zdraví. Při vyčerpání veškerého zdraví robot sám spadne na zem a již se ani nehne, dokud ho nepostavíte a nerestartujete hru.

MiP je docela malý a disponuje pouze laserovou střelbou. Vzhledem k tomu, že MiPosaurus je větší a IR přijímače má položeny o něco výše, není jeho zásah vůbec jednoduchý. Navíc má dinosaurus jednu obrovskou výhodu. Dovoluje totiž útok ocasem, který je pro MiPa téměř vždy smrtelný. Na druhou stranu, MiP je ve srovnání s dinosaurem rychlejší a hbitější. Útokům lze tedy unikat a správným mířením MiPosaura pomalu likvidovat. Vyžaduje to ale opravdu dost cviku.

Ale kdo mohl čekat, že boj dinosaura s kapesním segwayem bude jednoduchý. Mají to vymyšlený, kluci z WowWee.

Aplikace MiPosaurus - pohyb do stran.
i Zdroj: PCTuning.cz
Aplikace MiPosaurus - pohyb do stran.

Aplikace MiPosaurus - pohyb kupředu a dozadu.
i Zdroj: PCTuning.cz
Aplikace MiPosaurus - pohyb kupředu a dozadu.

Aplikace Miposaurus – módy
i Zdroj: PCTuning.cz
Aplikace Miposaurus – módy

Aplikace MiPosaurus – pojmenuj si svého mazlíčka
i Zdroj: PCTuning.cz
Aplikace MiPosaurus – pojmenuj si svého mazlíčka

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama