Wreckfest – spálený benzin & praskající ocel
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Wreckfest – spálený benzin & praskající ocel

Wreckfest – spálený benzin & praskající ocel

Jan Schrenk

Jan Schrenk

27. 6. 2018 03:00 3

Seznam kapitol

1. Jeď tvrdě, zařvi poslední 2. Závody především. Ale tvrdé. 3. Kariéra 4. Grafika a zpracování tratí, jízdní model, poškození 5. Model poškození, AI, hudba 6. Závěrečné hodnocení

Závodit lze mnoha prostředky na mnoho způsobů. Řada vývojářů se ubírá více či méně konvenční cestou a nabídnou nějaká auta, nějaký šampionát, třeba i nějaké vylepšování a tu složitější, tu jednodušší jízdní modely. No a pak přijde Wreckfest. Zpočátku to byl trochu nezvyk, ale po chvíli mě tahle hra úplně pohltila. Na odreagování po dlouhém dni je opravdu skvělá.

Reklama

Jeď tvrdě, zařvi poslední

Nestává se úplně často, abychom se na PCT jedné hře věnovali opakovaně, ale náhoda tomu chtěla, že předřečnice Lucka zvolila právě Wreckfest do nedávného výběru svých doporučení. Dnes se na tuto zajímavou hříčku herní přírody podíváme okem mým, tedy okem milovníka simulátorů a závodního nadšence. Závody jako Wreckfest totiž nevznikají každý den.

Wreckfest – spálený benzin & praskající ocel
i Zdroj: PCTuning.cz

Trailer na tento počin ve mně opět vzbudil onu vlnu nostalgie, kdy jsem na bratrancově počítači ve „zlatých Devadesátkách“ po třech kolech (čtěte na třech kolech) klopýtal do cíle v Destruction derby. No a když se na scéně v traileru objevil i kombajn, tedy mé nejoblíbenější vozidlo vůbec, tak jsem odolat snad ani nemohl :). Slovo dalo slovo a hurá, už jsem testoval.

Destruction derby ve skutečném světě

Ač ani GTA, ani Carmageddon nemají své reálné předlohy (a nebojím se říci v obou případech Díky Bohu), tak Destruction derby svou předlohu má. Skutečně se schází parta zajímavých lidí, kteří za pár korun zakoupí pojízdný skoro-vrak, nainstalují do něj vše nezbytné (ochranný rám) a naopak vše ostatní vyhází ven. Závodí se na uzavřených tratích dle lokálních pravidel, ale většinou spočívají v ujetí nějakého počtu předepsaných kol, resp. ve schopnosti udržet své auto pojízdné, a naopak postarat se o nepojízdnost aut soupeřů. Na rozdíl od hry zde panují EXTRÉMNĚ přísná bezpečností opatření. Rychlost vozidel je relativně nízká a vše je podřízeno bezpečnosti jezdců. Občas sice k nějaké té zlomenince dojít může, ale celkově se jedná vlastně o docela bezpečný a divácky populární sport.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama