Září ve světě her – přehled nej titulů začátku podzimu
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Září ve světě her – přehled nej titulů začátku podzimu

Září ve světě her – přehled nej titulů začátku podzimu | Kapitola 8

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

15. 10. 2012 03:00 5

Seznam kapitol

1. Úvod, shrnutí 2. I Am Alive – strastiplná cesta hry až na PC 3. I Am Alive – příběh hry a její náplň 4. I Am Alive – systém soubojů a doplňování staminy
5. F1 2012 – novinky nového dílu 6. The Testament of Sherlock Holmes 7. Torchlight 2 – žánrové zařazení hry 8. Torchlight – kořist a funkce zvířecího pomocníka

Září mělo docela pomalý rozjezd, na jeho konci však čekalo několik velice zajímavých herních titulů – ať už šlo o závodní simulátor F1 2012, adventuru The Testament of Sherlock Holmes, nebo nenápadné RPG Torchlight 2. A v našem článku se samozřejmě dotkneme také nového vydání FIFA a konkurenčního titulu PES.

Reklama

A pak je tu taky ta odpovídající odměna v podobě lootu, tedy jakési kořisti, která vypadává z vašich obětí (a samozřejmě i z krabic, hromádek prken, uren, sudů apod.). Prostě ze všeho, co vašimi silami zdoláte. Hra je na kořist velmi bohatá a to i na tu vzácnější, označenou nevšedními barvami. Pro skutečné hraboše a všechny šmejdily, nebo horké aspiranty na účastníky seriálu „Sběrači“, který momentálně běží na televizi Spectrum, se tu otevírá obrovský prostor pro seberealizaci.

Září ve světě her – přehled nej titulů začátku podzimu
i Zdroj: PCTuning.cz

Až doteď jsme se bavili o docela běžných věcech, pojďme ale zacílit i na ty trošku neobvyklé, kterými se Torchlight 2 určitě taky rád pochlubí. Především jde o vaše zvířátko, které si vyberete v úvodu hry, stejně jako třeba vizáž a zaměření vaší postavy. Výběr zvířátka není až tak důležitý, jelikož se během hry bude měnit. A to tímto způsobem – přijdete k tůni, vylovíte rybu a zvířátko jí nakrmíte, přičemž se na několik minut změní v další roztodivné příšery – například v přerostlého pavouka, šelmu atd. Rybolov je docela zajímavá mezihra a i změna zvířátka mě potěšila, jelikož se nabízí široká paleta převleků, které se nikdy nemůžou omrzet.

Září ve světě her – přehled nej titulů začátku podzimu
i Zdroj: PCTuning.cz

Zvířátko má ale i další funkci. Ocení ji především hrabivější povahy. Jakmile budete mít plný inventář, věci, které nepotřebujete, svěříte do baťůžku vašeho mazlíčka a ten s ním hezky odhopká do města, kde svůj náklad zpeněží. Už tedy žádné slzy nad tím, že jste v katakombách museli něco ponechat. A aby zvířátko moc nezahálelo, v pozdějších chvílích ho vedle útoků na vaše protivníky můžete zaměstnat třeba i výpravou do města a nákupem důležitých lektvarů. V tomto bodě je už vážně dost silně cítit, že nad hrou někdo přemýšlel a přitom šlo rozhodně o diablovsky smýšlejícího jedince. Jednoduše řečeno – jestliže holdujete klasice, nerozmýšlejte se nad koupít Torchlight ani vteřinu. Čeká na vás spousta zajímavých prostředí, nepřátel, lootu a z toho plynoucí desítky hodin zábavy.

Září ve světě her – přehled nej titulů začátku podzimu
i Zdroj: PCTuning.cz

I přes velmi pomalý rozjezd si tedy v září nakonec přišli na své skoro všichni hráči. A dobrá zpráva je, že jsme se tímto přehoupli do předvánočního období, kdy vývojáři své nové tituly budou vystřelovat se stále vyšší kadencí.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama