AI postavené na vykořisťování. Autopilot Tesly zinscenovaný  #TYDEN 23. ledna
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek AI postavené na vykořisťování. Autopilot Tesly zinscenovaný #TYDEN 23. ledna

AI postavené na vykořisťování. Autopilot Tesly zinscenovaný #TYDEN 23. ledna | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

23. 1. 2023 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Jak říkat kukuřici? Seznam nasadil novou verzi vyhledávání. 16 TB SSD na Amazonu za 100 USD? Mikýř opustil Mall.tv. Na generativní AI míří žaloba. Propouštění napříč celým tech sektorem.

Reklama

Marketing, komunikace

Podle šesti zaměstnanců a interního dokumentu se zaměstnanci společností TikTok a ByteDance podílejí na navyšování počtu zhlédnutí videí. Využívají to k manilupaci vlivných osob a značek, ve snaze je udržet na platformě. (Forbes)


Bezpečnost, soukromí, právo

Český statistický úřad popřel, že by se stal terčem kybernetického útoku. Jen s ohledem na vysokou zátěž preventivně omezil přístup ze zahraničí.

Threema o sobě tvrdí, že je bezpečnější než Signal. Jenže, skutečnost vypadá dost jinak. Detaily v Tři poučení z analýzy Threema

Společnost Apple začala bez souhlasu skenovat vaše místní obrazové soubory, píše Jeffrey Paul. Není to až tak jednoduché, jak Jeffrey tvrdí, že by mělo jít o návrat hledání dětské pornografie. mediaanalysisd zodpovědný za skenování (a často za 100% zatížení CPU) je totiž visual lookup sloužící pro vyhledávání.

Stačilo kliknout na reklamu nabízející stažení OBS na Google a hackeři se dostali na všechny jeho účty a připravili ho o kryptoměny.  Místo OBS si prostě stáhnul do počítače virus/malware a útočníkům okamžitě zpřístupnil vše.

Na generativní AI (Stability Diffusion, DeviantArt, Midjourney) míří žaloba. Měla by vyřešit, jak to tedy je s autorským právem.  Rozhodně to není jednoduché téma z řady aspektů, nejenom právních. A stránka vysvětlující žalobu a pointu je velmi dobrý přehled i o tom, jak vlastně Stable Diffusion funguje.

Na Stable Diffusion míří další žaloba. Getty Images chce žalobu využít k určení toho, kdo vlastně vlastní dílo vytvořené AI.  Nepříliš milé pro tvůrce Stable Diffusion bude, že žaloba míří na to, že využili fotografie z Getty Images coby vstup pro „naučení“ se.

Oznámení bezpečnostních chyb v Gitu. Uživatelům systému Git se doporučuje, aby přešli na nejnovější verzi  zejména pokud používají `git archive`, pracují v nedůvěryhodných repozitářích nebo používají grafické rozhraní systému Git ve Windows. 

Mailchimp podruhé v šesti měsících hlásí napadání a únik dat. Útočník využil sociální inženýrství na zaměstnance a dodavatele. Dostal se k interní podpoře a nástroji pro správu účtů, kde se to týká 133 zákazníků. (CyberNews)

Federální úřady ve středu zatkly zakladatele kryptoměnové burzy Bitzlato, která podle nich sloužila jako finanční útočiště pro zločince napojené na Rusko. Zabývali se ransomwarem a nelegálním prodejem drog na temném webu. (Ars Technica)

Americký T-Mobile v listopadu napadl hacker, ukradl data 37 milionů zákazníků, ale nemělo by jít o údaje platebních karet a provozu sítě se to nedotklo. Na napadení a únik společnost přišla až v lednu. Od roku 2018 jde o osmé hacknutí. (Bloomberg, TechCrunch)

PayPal napaden, útočník se dostal k 35 000 účtů.  O hack PayPaypalu nejde, útočník získal přístupové údaje napadených uživatelů z jiných zdrojů a uspěl. Typicky jde o únik hesel a opakované používání téhož hesla. (Bleeping Computer)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama