AI postavené na vykořisťování. Autopilot Tesly zinscenovaný  #TYDEN 23. ledna
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek AI postavené na vykořisťování. Autopilot Tesly zinscenovaný #TYDEN 23. ledna

AI postavené na vykořisťování. Autopilot Tesly zinscenovaný #TYDEN 23. ledna

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

23. 1. 2023 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Jak říkat kukuřici? Seznam nasadil novou verzi vyhledávání. 16 TB SSD na Amazonu za 100 USD? Mikýř opustil Mall.tv. Na generativní AI míří žaloba. Propouštění napříč celým tech sektorem.

Reklama

ChatGPT vzniklo i „díky“ vykořisťování pracovníků v Keni. Placených pod dva dolary na hodinu, co vyřazovali toxický obsah. Jejich práce je přitom dost zásadní, jen tak se AI může vyhnout věcem jako rasismus a sexismus, tak jak se dělo u předchozích pokusů. Každý hodnotitel musel denně zvládnout 250 úryvků textu, většinou odstavec až dva dlouhých. OpenAI odkazuje na to, že práci outsourcovali a případná odpovědnost je na partnerovi.

Video z roku 2016, kde Tesla propagovala své samo řídicí technologie, bylo zinscenováno a ukazovalo schopnosti, jako je zastavení na červenou a zrychlení na zelenou, kterými systém nedisponuje.

Dashlane, Bitwarden i Safari ochotně automaticky vyplní heslo webu, který na něj nemá nárok. Poměrně zásadní bezpečnostní nedostatek.


#TYDEN k poslouchání

Twitter před týdnem zařízl nejpoužívanější aplikace pro přístup k němu a ani po týdnu není jasno, proč a co s nimi bude. Je to hodně zajímavé téma, byť asi nebude zajímat masy. Poslechnete si Co se to děje s aplikacemi pro Twitter? A proč se to děje. a další vývoj najdete níže. Dopadlo tak, jak se dalo čekat.


Internet, webdesign

Na Wikipedii se už patnáct let plamenně řeší, jak říkat kukuřici. Zda corn či maize. Desítky tisíc znaků. Včetně nutnosti chránit stránku proti vandalizmu. Corn přitom podle vyskytu v médiích má navrch, byť tedy v posledním století je na ústupu.

Billa spustila nový e-shop, dovoz v Praze a vybraných místech Středních Čech.

Wikipedia redesignovala, prozatím pouze na anglické podobě. Nic velkého nečekejte, ale trvalo to roky, než se na tom shodli a uvedli to do života. (Slate)

Seznam nasadil novou verzi vyhledávání a můžete tedy očekávat změny ve výsledcích. Že se Seznam naučí po tolika letech vyhledávat, ale moc pravděpodobné není.

Falešné titulky. Farmy obsahu. Partnerské poplatky. Co se stane, když soukromý kapitál převezme známý zpravodajský web a začne z něj získávat kliky?  (The Verge)

Mikýř opustil internetovou televizi Mall.tv. To asi není překvapivé. Překvapivé je spíš ještě to, že Mall.tv stále existuje. (Médiář)
 


💡 Máte newsletter na Substacku?

Dejte vědět na rychlofky@gmail.com. Vzniká malý přehled českých newsletterů na Substacku. A objevíte se i v Doporučeních, co Substack má jako funkčnost. Nebo #TYDEN přihoďte do svých doporučení, vrátíme vám to 😇

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama