AI postavené na vykořisťování. Autopilot Tesly zinscenovaný  #TYDEN 23. ledna
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek AI postavené na vykořisťování. Autopilot Tesly zinscenovaný #TYDEN 23. ledna

AI postavené na vykořisťování. Autopilot Tesly zinscenovaný #TYDEN 23. ledna | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

23. 1. 2023 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Jak říkat kukuřici? Seznam nasadil novou verzi vyhledávání. 16 TB SSD na Amazonu za 100 USD? Mikýř opustil Mall.tv. Na generativní AI míří žaloba. Propouštění napříč celým tech sektorem.

Reklama

Hardware

16TB SSD na Amazonu za 100 USD? Samozřejmě je to podvod. A nejenom na Amazonu, na eBay jich je nespočet i s cenami v korunách. Odpovídající cena by byla přes 1400 dolarů pokud vezmete v potaz, že 2TB M.2 SSD od Samsungu stojí 180 dolarů. Bylo by jich navíc potřeba osm a do tak malého pouzdra se nemohou vejít. 

16 TB SSD na Amazonu za 100 USD?
i Zdroj: PCTuning.cz
16 TB SSD na Amazonu za 100 USD?

Google pracuje na konkurenci AirTagu. Pracovním názvem Grogu a spadá pod tým Google Nest.  Využije UWB v Pixel 6 Pro a Pixel 7 Pro a měl by prý podporovat i Bluetooth LE.

Samsung představuje 200Mpx snímač pro dokonalé obrázky ve vysokém rozlišení na vlajkových smartphonech (tisková zpráva)

AR brýle od Apple odloženy na neurčito, plánuje se levnější náhlavní souprava pro smíšenou realitu

Apple oznámil nový „velký“ HomePod, dva roky po ukončení první verze. Podporuje Matter, reproduktory schopné zjistit umístění v místnosti. Je vybaven senzory na kouř a oxid uhelnatý, teplotu a vlhkost. 

Nový 14”/16” MacBook Pro oznámen. M2 Pro/M2 Max, až 69 GB RAM, HDMI 2.1 s podporou 8K, Wi-Fi 6E, až 8TB SSD a udávaná výdrž baterie až 22 hodin (16”) resp. 18 hodin (14”). (Mac Rumors)

Krásné. Byť samozřejmě nepředpokládejte, že by to ten robot takhle vymyslel. Ale ta plynulost a schopnost pohybuje je fascinující.

Jak na parádní zvuk nejen pro Youtube, Twitch nebo podcasty: Jaké jsou dnes možnosti a co to bude stát


Software

IBM kompletně přesunulo vývojáře AIX do Indie. Oprávněně to vyvolává obavy, protože doposud bylo 80 vývojářů přímo v USA.

Microsoft „brzy“ přidá ChatGPT do cloudového Azure OpenAI. A nezapomeňme, že o něco dříve oznámili i integraci do Bingu.

MSI se povedlo rozbít Secure Boot u stovek základních deset. Výchozí nastavení je „ignorovat podpis operačního systému“. 

AI21 Labs představuje asistenta pro psaní s umělou inteligencí, který uvádí své zdroje odkud čerpal při sestavení výstupu. Podstatná vlastnost, protože ChatGPT si dokáže nejen vymýšlet „fakta“ v odpovědích, ale i uvádět neexistující zdroje.

DeepL známé hlavně jako překladač mezi mnoha jazyky oznámili DeepL Write. Nástroj na korekci a zlepšení již napsaného textu. Umí aktuálně Angličtinu (britskou a americkou) a němčinu.

VALL-E: Nový model Microsoftu pro převod textu na řeč dokáže duplikovat hlas každého člověka za tři sekundy. Zní to skvělé, ale co špatného se může stát? 

CNET využívá AI pro psaní článků a opakovaně se ukazuje, jak problematické to může být. Nízká kvalita, ale i zásadní chyby. A jak je vidět i v článcích týkající se financí a ekonomiky. Výsledek nakonec je ten, že pozastavují obsah generovaný umělou inteligencí na CNET. (The Verge)

Zpoždění zhruba 10 tisíc letů v USA vyvolalo chybné smazání smazání souborů v software pro řízení letů. A je zatím některý z dodavatelů. (CNBC)


Mobilní aplikace

2022 celosvětové dodávky chytrých telefonů byly nejnižší za téměř deset let. 11% pokles oproti roku 2021, 17% meziroční pokles pro čtvrté čtvrletí.

2022 celosvětové dodávky chytrých telefonů byly nejnižší za téměř deset let
i Zdroj: PCTuning.cz
2022 celosvětové dodávky chytrých telefonů byly nejnižší za téměř deset let

Google propustil 16 % ze svého zhruba 400členného týmu Fuchsia OS 


Hry

Activision/Blizzard a NetEase se v Číně nedohodli na pokračování spolupráce ani o šest měsíců. Rozkol se objevil v listopadu, kdy NetEase uvedlo, že i přes veškeré snahy nebyly nabídnuty přijatelné podmínky spolupráce. 

Celkové výdaje spotřebitelů za videohry v USA v roce 2022 dosáhly na 56,6 miliardy dolarů. Podle Entertainment Software Association a společnosti NPD Group jde o 5% pokles. 

Průzkum mezi více než 2 300 herními vývojáři: 45 % z nich nevěří v metaversum a 91 % uvádí, že obtěžování ze strany hráčů je problém (Venture Beat)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama