Česká média prakticky vyškrtnuta z Google. Typická lekce neschopnosti lobbistů #TYDEN 19. prosince
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Česká média prakticky vyškrtnuta z Google. Typická lekce neschopnosti lobbistů #TYDEN 19. prosince

Česká média prakticky vyškrtnuta z Google. Typická lekce neschopnosti lobbistů #TYDEN 19. prosince

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

19. 12. 2022 07:00 6

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Proč je web 3.0 podvod? Potvrzeno. Revue končí. Bouřlivý konec týdne na Twitteru. Rozhovor s Mattem Mullenwegem. LinkedIn je živnou půdou pro lži a podlézání. Disney+ zdražuje o 3 dolary.

Reklama

Internet, webdesign

Google potvrdil, že v Česku odstraní náhledy zpravodajského obsahu vy Vyhledávání, Zprávách a službě Discover. Jak textové, tak obrazové. Zpackaná novela autorského zákona, kde zásadní díl odpovědnosti jde na UVDT, které ačkoliv má vydavatele hájit a podporovat, je tímto zásadně poškodilo.

Google potvrdil, že v Česku odstraní náhledy
i Zdroj: PCTuning.cz
Google potvrdil, že v Česku odstraní náhledy

Čtvrtek a Google vypnul náhledy na české zpravodajské weby. Nezobrazuje obrázky ani úryvek.  Nefunguje to ve vyhledávání, jak webovém, tak přímo ve zprávách. Stejně tak jsou zasaženy Zprávy Google. Má to ale nějaké ty „mouchy“ a občas to ještě něco zobrazuje. A zahraničních médií se to, samozřejmě, netýká.

Česko podporuje plán Evropské komise na regulaci médií, ale k jeho nejkontroverznější části, vzniku celoevropského regulátora, se staví „rezervovaně“.  Nutno dodat, že přímo odmítavě se k tomu budou stavět všechna média ovládaná oligarchy.

PODCAST: Proč je web 3 podvod? Web 3.0? Kryptoměny? Decentralizace? Blockchain? NFT? Bigtech? Soukromí? Umělá inteligence? Metaversum? Je to něco víc než jen buzzword? A potřebujeme to vůbec? Samé otázky.

V USA tvoří ženy 29 % uživatelů Pornhubu. 

Potvrzeno. Revue končí, do 18. ledna 2022 máte čas stáhnout data či přestěhovat se. Pokud ještě otálíte, tak pomůže Jak se z Revue přestěhovat na Substack (ale i jinam). A proč k tomu došlo?

Revue končí, do 18. ledna 2022 máte čas stáhnout data
i Zdroj: PCTuning.cz
Revue končí, do 18. ledna 2022 máte čas stáhnout data

Techmeme nově i na Mastodonu – @Techmeme@techhub.social

Rozhovor s Mattem Mullenwegem rozhodně stojí za poslouchání či přečtení a nejen proto, že je řeč o Tumlbru a situaci s Twitterem. 

Twitter Elona Muska je shakespearovské psychodrama ze Silicon Valley je další užitečná věc k přečtení. Dovětek v perexu perfektně sedí: Svou nejnovější akvizici řídí stejně jako zbytek svého impéria: impulzivně, nevyzpytatelně, pomstychtivě a hlasitě.


💡 Máte newsletter na Substacku?

Dejte vědět na rychlofky@gmail.com. Vzniká malý přehled českých newsletterů na Substacku. A objevíte se i v Doporučeních co Substack má jako funkčnost. Nebo #TYDEN přihoďte do svých doporučení, vrátíme vám to 😇

Milej zlatej – Elektronický lejstro vo copywritingu, psaní a volnonožkování Pozor! Jen pro votrlý nátury. Necenzurováno, nemravno a nekorektno. Snad zase obnoví psaní. Poslední příspěvek v červenci.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama